Tillbaka

Maria Hultberg går i pension

Maria Hultberg har arbetat i över 30 år på Studieförbundet Vuxenskolan, de senaste åren på regionförbundet i Västra Götaland med kulturen och kulturarvet i fokus. Nu går hon i pension.

 

Maria har med folkbildningen som drivkraft sett till att skapa möjlighet för människor att ta del av konst, kultur och hantverk i regionen. Hon har drivit och varit delaktig i mängder av projekt, kurser och cirkelledarutbildningar där hon har engagerat konsthantverkare, slöjdare, författare och många andra verksamma inom kulturområdet. Nu går hon i pension och överlämnar sina arbetsuppgifter till Ebba Jacobsson som tar över som verksamhetsutvecklare inom kulturområdet.

 

Alla som har arbetat med eller känner Maria Hultberg vet att hon är en sann folkbildare som brinner för att hålla samtalet vid liv och för att möjliggöra för människor att mötas och lära av varandra.

 

-Jag tycker att det har varit oerhört berikande att samarbeta med, och lära av, de människor jag har träffat under de här åren. Jag har under min tid på SV fått möjlighet att träffa massor med människor som har gett energi och där utbytet av erfarenheter har varit väldigt utvecklande. I mötet mellan människor skapas ett klimat där var och en får lov att vara den man är och det har varit det allra bästa med här arbetet, säger Maria.

 

Maria har arbetat med nästan alla organisationer som SV har ett samarbete med och besitter en enorm erfarenhet som är av ett väldigt stort värde för SV som organisation och för folkbildningen. Vi tackar Maria för hennes arbete de här åren och ser fram emot att samarbeta i nya former framöver.