Tillbaka

Residens för jazz- och improvisationsmusiker i Vänersborg

Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland är med och finansierar tre residens inom musik tillsammans med Förvaltningen för kulturutveckling och andra regionala aktörer. Nu utlyses residenset för musiker och kompositörer inom jazz- och improvisationsmusik. Det sker den 7–16 juni i Vänersborg och ger möjlighet till inspiration, fördjupning och konstnärligt undersökande arbete.

Professionellt verksamma musiker inom jazz och improvisation, verksamma i Västra Götaland, har möjlighet att söka residenset, både enskilda och grupper på upp till fyra personer. De medsökande behöver inte vara boende eller verksamma i Västra Götaland. Sista ansökningsdag är 6 maj.

De antagna musikerna får boende, replokal och arvode. Residensperioden avslutas med en konsert på Vänersborgs museum. Till konserten bjuder vi in lokala och regionala konsertarrangörer samt musikstuderande, för nätverkande och spridning av jazz- och improvisationsmusik i regionen.

Residenset genomförs av Förvaltningen för Kulturutveckling i samarbete med Vänersborgs kommun/Vänersborg Jazz Academy, Vänersborgs Museum samt Studieförbundet Vuxenskolan VGR.

Läs mer om residenset och om hur ansökan går till här!