Musik, teater

MILJÖKARNEVALEN ÄR TILL FÖR ALLA , barn såväl som vuxna och kommer att genomföras i fyra kommuner; Kungälv, Lilla Edet, Stenungsund och Tjörn mellan maj - september månader.
Hela samhället bjuds in att vara med; lokala föreningar, organisationer, företag, skolor, kommunala verksamheter, trossamfund, politiker och kulturaktörer mm.

Vi samlas kl 12.15 vid entrén på Mimers hus i Kungälv och karnevalståget går kl 13.00 till södra ingången vid Kongahälla Center.
Evenemanget avslutas med Allsång som framförs på eventområdet Fredkullaplatsen, plan 2 i Kongahälla Center.

Karnevalståget kommer att ljuda av kraftfulla rytmer och häftiga kreationer från havets miljö, en flera meter lång fisk som slingrar sig fram likt en kinesisk drake, maneter av gamla paraplyer och andra spännande kreationer som byggts av återbruksmaterial. Temat är; hav, vatten och vår miljö.

Förberedande arbete och träffar inför karnevalen genomförs med två träffar för alla som vill vara med men man kan också delta i karnevalen utan att ha varit med på träffarna.

Träff 1. Kom och sjung och inspireras av återbruksskapande! (arr 73102)
På den första träffen presenteras och tränas; ramsor och rytmer som ska framföras under karnevalståget samt de sånger som ska avsluta karnevalen i en gemensam allsång. Konstnärer från Röda Hjärtans Teater delar med sig av konkreta idéer och exempel på hur man kan komma igång och bygga egna fantasifulla och häftiga kreationer till karnevalståget av återbruksmaterial.

Träff 2. Repetitioner och eget skapande av återbruksmaterial. (arr 73104)
Ta med dig eget återbruksmaterial och skapa häftiga kreationer som du kan bära i karnevalståget. Handledare från Kulturcentrum Väst bidrar med råd och tips hur du kan skapa och bygga fantasifulla kreationer av materialet du tar med dig: masker, instrument, dockor, fiskar mm. På plats finns: ståltråd, lim, snören, spik, häftpistoler och verktyg som du/ni kan använda. På den andra träffen repeteras också ramsor och sånger som ska framföras under Miljökarnevalen.

Datum, tid och plats:
Träff 1 - Lör den 18/4, kl 13.00-15.00, Mimers Kulturhus, Teatern
Träff 2 - Tor den 27/8, kl 17.30-19.30, Mimers Kulturhus, Teatern

Det är lätt att lamslås av klimathotet och tänka att det spelar ingen roll vad jag gör.
Välkomna att göra en insats för miljön och hållbar utveckling på ett annorlunda och roligt sätt!

För mer information kontakta
Marie Lindblad 0735 34 29 68 eller marie@kulturcentrumvast.se
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900

Länkar
www.facebook.com/kulturcentrumvast
www.kulturcentrumvast.se

Arrangeras i samarbete med Kulturcentrum Väst och Kungälvs kommun