Trädgård, hus och hem

Vårt stora problem idag är inte att veta HUR vi ska rädda planeten från de senaste århundradenas vårdslösa hantering utan att förmå oss att sätta igång och faktiskt GÖRA något. Att "Walk the talk". Att "Be the change you wish to see in the world". För detta behövs både verktygen rent praktiskt och en inre process för att börja VÅGA skapa en förändring. För vad ska man göra ifall man inte vet i vilken ände man ska börja? Då behöver man börja reda ut både vilka möjligheter som finns utom en själv och inom en själv, just nu. Att lära sig verktygen och undersöka hur man kan samla kraft och energi för förändring.

Vi kommer att lära oss om permakultur som är verktyg för att skapa en hållbar miljö och vi kommer göra inre övningar och reflektioner samt "bara vara" och lyssna inåt, slappna av i en vilsam miljö tillsammans med andra.

Vi ses hos Kynnefjäll natur där vi lever nära naturen i mysiga två-bäddsrum och gemensam möteslokal. I priset av kursen igång lunch (som vi lagar tillsammans), middag och frukost som serveras av KynnefjällsNatur.

Vi kommer:

* vistas utomhus där vi söker stillhet i meditativ vandring och jag guidar er i att finna kontakt med naturen. Andas och bara vara en stund, sug in energin från naturen och släpp ut oro, funderingar och stress

* göra övningar där vi skissar på hur vi kan ställa om våra liv och skissar på hur våra liv skulle kunna se ut om vi ville.

* ha en introduktion till permakultur, som kommer från engelskans "permanent agriculture", där man söker skapa ett odlingssystem som påminner om skogens ekosystem och tanken är att det ska skapa ett posititv odlingssystem både för människa och natur med mångfald. "Jag brukar säga att jag skapar mitt Edens Lustgård, mitt paradis, som sjuder av liv och lycka för mig", beskriver kursledaren.

Om Angelica:

Sedan ett halvår tillbaka har jag köpt ett kalhygge på en Ås, där bor jag i mitt egen (och tillsammans med vänner) byggda Tinyhus (småhus på hjul) med två barn varannan vecka, höns och katt. Jag har terrasserat upp marken med hjälp av grävmaskin och skapat odlingsbäddar, gjort gräsmatta och planterat fruktträd. Där finns även två friggebodar som jag ska renovera allt eftersom. Boendet ger mig möjligheter till frihet. Jag kommer dela med mig av mina erfarenheter och hur man finner ett liv i balans när det alltid finns saker att göra.


Tidigare har jag levt ett "vanligt liv", jag är utbildad biolog och hoppade av doktorandstudierna i växtekofysiologi för att arbeta med permakultur 2015. Sedan dess har jag hållit kurser i permakultur online, haft ett andelsjordbruk och odlat grönsaker för 60 kunder i veckan, designat och skapat en skogsträdgård på en förskola, föreläst och gjort mindre uppdrag åt privatpersoner. Med tiden har jag erfarit att jag behöver mindre och mindre saker och jag förenklar mitt liv på allt fler sätt.

Pris per person i delat dubbelrum: 1795:- (önskar du enkelrum kommer ett tillägg på 250:-)

Minst antal deltagare: 8
Max antal deltagare: 20

I priset ingår: boende i två-bäddsrum, lunch som vi lagar tillsammans, fika, middagsbuffé lagad av Kynnefjäll natur med lokala råvaror och mycket ekologiskt, frukostbuffé, kurskompendiet "Introduktion till permakultur".

Mer information om boendet hittar du här:
http://kynnefjall.com/