Hantverk & konst

INNEHÅLL
ISy om dina vintage fynd!

En helgkurs för den som vill förändra, anpassa och designa om sina vintage fynd eller befintliga klädesplagg.

Under kursens gång bekantar vi oss med inspirerande exempel på re-design och enklare tekniska sömnadslösningar. Tillsammans gör vi en show-and-tell av våra enskilda projekt, både för att inspireras, ge varandra idéer men också för att lära av varandras erfarenheter. Det kan handla om att ändra passform och längder, dekorera eller omvandla en klänning till en överdel.

Ingen erfarenhet krävs. Ta med klädesplagg och andra second-hand material samt idéer och tankar kring vad ni vill göra. Ta gärna med er fler klädesplagg men beroende på svårighetsgrad av förändringarna hinner vi med olika mycket. Vi siktar på 1-3 projekt.

Symaskin, strykjärn, basverktyg för sömnad och konstruktion finns på plats. Då det finns begränsat antal verktyg får ni gärna ta med er egen hushållsmaskin och sömnadsverktyg.

Ta med egen lunch och fika. Vi står för kaffe och te.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Anna Thåqvist är utbildad vid Textilhögskolan i Borås, där hon studerat modedesign på kandidat- och masternivå. I tillägg till plaggkonstruktion och klädsömnad, har hon fördjupat sig i andra textila hantverkstekniker så som formväv och tuftning. Hon har skapat textilier och plagg av okonventionella material så som hår, plast och trä. Den senare tiden har hon arbetat med illustration och performativt mode.


BETALNING
Betalning sker via klarna!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.


START
Kursen startar vid angivet datum vid fulltecknad grupp