Hantverk & konst

INNEHÅLL

Lär dig fläta ditt egna armband med tenntråd, s k sameslöjd.


Det är ett uråldrigt samiskt hantverk som hon vill bevara och föra vidare till framtiden. Renhornsknapparna gör hon själv i garaget hemma i Kärrbo. Tenntråden är allergifri med 4% silver och renskinnet är garvat utan kemikalier. Vill man fläta in pärlor så är det glaspärlor eller små silverkulor som används.


FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Seija Airaksinen, som har ett stort intresse för hantverk och helst arbetar med naturmaterial som skinn, horn och ull. Hennes sambo har samiska rötter därav intresset för sameslöjd och de färggranna tyger och trådar de använder. Seija började med tenntrådsbroderi för 6 år sedan och har blivit fast i det hantverket. Materialet som används är renskinn i olika färger, tenntråd spunnen i Norrland och renhornknappar. Hon är även finskspråkig så det är inga problem med att ha med kursdeltagare som vill prata finska.

MATERIAL
Material till armband tillkommer med 150 kronor/armband.


BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.

VILLKOR
I samband med att du anmäler dig till denna kurs/föreläsning så godkänner du våra anmälningsvillkor och personuppgiftshantering.
LÄS MER HÄR