För dig som vill delta i samtalsgrupp för seniorer

Samtalsgrupp - Seniorer
För dig som önskar mer inspiration i vardagen

Ibland kan det vara svårt att se livet från den ljusa sidan.  Det kan bero på att man inte mår riktigt bra eller att livet förändrats på ett oönskat sätt. Oavsett vad det beror på, mår man oftast lite bättre av att träffa andra i samma situation - Seniorer som önskar mer inspiration i vardagen.

Samtalsgruppen ingår i Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet, vilket innebär att alla deltagare är försäkrade till och från samt under kurstillfället.

Fram till och med 2019 erbjuds ”Samtalsgrupp - Seniorer” som en del i ett Arvsfondsprojekt som sker i samverkan mellan folkbildning, region, kommun och ideella organisationer.                                         

I ”Samtalsgrupp – Seniorer” fokuserar vi på de dagar som kommer. Det finns en tydlig struktur för samtalet och ett nytt tema vid varje tillfälle. Vi undersöker, utifrån varje tema, hur vi kan hitta inspiration i vardagslivet. Samtalsgruppsledaren ger också – om Du önskar det - tips på var Du kan hitta det stöd Du behöver för att komma vidare på det sätt som Du önskar. 

Antal gånger: 5 tillfällen, 12 studietimmar. Vi bjuder på kaffe och te.

Kostnad: Kostnadsfritt. Deltagaren förbinder sig dock - så gott det är möjligt – att delta vid alla fem tillfällen. Om man måste utebli, meddelar man sin samtalsgruppsledare.

Plats: Varje ledare tar beslut om plats för samtalsgruppen. Samtalsgruppen kan träffas på en vårdcentral eller en mötesplats, i en hembygdsgård eller på ett bibliotek. En organisation – t.ex. SPF Seniorer - kan erbjuda en samtalsgrupp i sina lokaler.

Samtalsgruppsledare: Samtalsgruppsledaren har gått en kurs i metod och pedagogik och är själv Seniorer med arbetslivserfarenhet från verksamheter inom vård, hälsa och omsorg.

FÖR KORTFATTAD INFORMATION OM KOMMANDE SAMTALGRUPPER, KLICKA HÄR

ANMÄLAN: Gå in på webben på www.sv.se/Vastmanland, sök ”Samtalsgrupp – Senior” bland kursutbudet. Där hittar du namn på ledarna, plats samt tid. Du kan också ringa 021-12 80 85, till Studieförbundet Vuxenskolans kundcenter eller besöka oss på Östra Kyrkogatan 3 i Västerås.

Du kan också mejla frågor till vastmanland@sv.se.

Varmt välkommen!

Samtalen utgår från samtalskorten ”Samtalskort när livet utmanar – Livsmod, livsglädje, livsmening”. Deltagarna behöver inte köpa samtalskort. Om man önskar samtalskorten finns de på Studieförbundet Vuxenskolan kundcenter, Östra kyrkogatan 3, Västerås, 021-12 80 85.