Cirkelledarporträtt

   


Smidigare liv med stolyoga

För dem som av olika anledningar har svårt att ta sig ned och upp från golvet är stolyoga ett alternativ.

Fler att bolla med

Annica Wredin ville ha fler att bolla med. Hon blev cirkelledare och har nu deltagare i olika åldrar att bolla tankar med.

Lirkar med pedagogiska medel

Eva-Kajsa Nordenborg leder flera studiecirklar för SV Stockholm, ute på olika dagliga verksamheter. Studiecirklarna vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Viktigt att dela med sig av sina kunskaper

Man måste ha tålamod med tekniken. Så säger Jane Jonasson som leder studiecirklar om teknik. Även integration ligger henne varmt om hjärtat.

Matti = musikern som också leder studiecirklar

I Lund följer Matti Larsson med nyanlända på rundturer till konsthallen, biblioteket, Kulturen och många andra offentliga platser. Han är cirkelledare i Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Lundabygden.

Trygghet och dans

- Att skapa trygghet i gruppen är viktigt. I Dansstegets studiecirklar vill jag sprida kunskap om sambandet mellan dans och hälsa och berätta om hur personer med psykisk ohälsa mår mycket bättre av att röra på sig.

Patrik och Fritidsgänget

"Jag brinner för de här frågorna. Och så ger de mig ett värdefullt jobb. " Det säger Patrik Andersson, engagerad cirkelledare hos Studieförbundet Vuxenskolan och medlem i en referensgrupp som ska få kommunens information att bli lättare att läsa.

Samarbete på italienska

Lärande genom samarbete och bra återkoppling mellan ledare och deltagare. Det är några av byggstenarna när man lär sig italienska.

Glöd, texter och viljan att dela med sig

Vad får dina ord att glöda? Den frågan brukar Victor Estby ställa till sina kursdeltagare. Läs och skriv mycket, är ett annat av hans bästa tips till dem som vill utveckla sitt skrivande.

Sånger, minnen och all världens historier

Veckans cirkelledare: Mikael Magnusson i Blekinge Mikael är trubadur, musiker och allsångsledare. Varje vecka åker han runt på ett 10-tal äldreboenden och underhåller en stund. Hur är det?

Alla ska bli sedda

Veckans cirkelledare: Margot Wikstrand. En glad och stolt ledare med framåtanda, stor känsla för medmänsklighet och respekt. Hon är cirkelledare i Sociala koden - om svenskarna och svenska samhället, för flyktingar.

Börja enkelt

Börja enkelt! Det är Adam Algotssons tips till dem som ska börja med graffitimålning. Han är konstnär på heltid och lever för sin konst. För att dela med sig av sina kunskaper leder Adam studiecirklar i graffiti hos SV Sjuhärad.