Hantverk & konst

Att brodera på ylle är roligt och härligt. I den här lärarfortbildningsdagen djupdyker vi i olika stygn och sömnadstekniker som passar vadmal när vi tillverkar ett eget nålbrev.

Förr i tiden var nålen ett värdefullt redskap, något som bidrog till försörjning och som var viktigt då man skulle laga sina kläder. Många förvarade de värdefulla nålarna i ett nålbrev. Med ett eget nålbrev har du koll på dina nålar och vet var de finns om du behöver laga ett hål eller sy fast en knapp. Samtidigt som du blir glad av din fint dekorerade förvaring.

I kursen kommer du att få sy ett eget nålbrev och samtidigt prova på att brodera olika stygn både på nybörjarnivå och för den som är mer van. Du kommer att få ta del av hur arbetet kan kopplas såväl till kursplan som till olika elevgrupper, något vi även samtalar kring under arbetets gång.

Kursledare
Eva Söderberg, brodös och slöjdlärare sedan 20 år. Hennes alias Skapasaker går att hitta på olika sociala medier och hon har medverkat i antologierna Vi får det att funka och Slöjd i en digital skola. Till den senare har hon även broderat omslaget.

Fika och lunch
Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med
Material till nålbrevet ingår i kursavgiften, men du får gärna ta med dig extra material om du vill. Exempel på material är broderigarn, vadmalstyger, pärlor och paljetter.

Att tänka på
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR, HUR
Kursen anordnas som ett lärarfortbildning. Samma dag går även två andra lärarfortbildningskurser; Växtfärgning på stranden och Automata.

Kursen i första hand avsedd för lärare, men alla är välkomna att anmäla sig.

OBS!! Meddela vid anmälan om annan fakturaadress än er privata.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Parkeringsinformation för Nääsområdet:
Kommer du med bil?
Från och med augusti 2021 gäller nya parkeringsbestämmelser inom Nääsområdet.
Parkering för kursdeltagare kan nu ske inom ett större område på samtliga av de grusade parkeringarna inom Seminarieområdet – följ skyltning..
Du betalar enkelt i parkeringsautomat med kort eller i appen EasyPark (område 6459).
För att spara tid ladda gärna ner appen innan du kommer.