Hantverk & konst

INNEHÅLL:
En kurs för dig som vill prova på olika sorters lappteknik.
På kursen går vi igenom olika sorters tekniker så som hexagoner och blockhusruta. Vill du göra andra geometriska former så går det naturligtvis bra. Tanken är att vi använder återbrukat tyg men man får göra som man vill. Har du inget tyg kan du köpa tyg av ledaren för en symbolisk summa.
I Lapptekniken syr vi samman tygbitar i olika geometriska former och färger. Det kan bli till kuddar, täcken, grytlappar, dukar, väskor, bara fantasin sätter gränser.
Vi träffas och syr under en helg då sömnadsglada personer packar upp sina "syrum" under ett och samma tak och sen syr tills orken tar slut. Alla syr vad de vill och efter egen förmåga.
Under denna kurs arbetar varje deltagare med sina egna projekt under individuell handledning av vår kursledare.
Att utbyta idéer med varandra är också en viktig del i lärandet. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspirerar vi varandra.

TID OCH PLATS FÖR KURSEN:
Vi träffas ca kl 10:00-16:00 under 2 helgdagar. Kursen är i Annas ateljé, gamla Vävaregården, Vävarevägen 10 i Eringsboda.

MATERIAL:
Till kursen får du själv ta med allt det du behöver till ditt ”projekt” som måttband, sax, tråd, sy-och knappnålar, tyg och din symaskin. Strykjärn och strykbord, samt skärmatta, linjal och rullkniv finns på plats.

FÖRKUNSKAPER:
Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har sömnadsvana. Alla syr det de vill och efter egen förmåga och lust.

LEDARE:
Anna Larsson, har mångårig erfarenhet av textilt hantverk och är utbildad textillärare.

ÖVRIGT:
Kaffe/te fikabröd och frukt ingår i deltagaravgiften. Vill du ha lunch går det bra att ta med egen lunch.
Det finns ett kök med möjlighet att värma egen lunch i microvågsugn.
Vid behov av boende under kursdagarna, kontakta Eva-Britt Brunsmo brunsmo@blommat.se