Hantverk & konst

Utforska Stora Karlsö och hitta inspiration till din stickning!

Följ med författaren Erika Åberg till Stora Karlsö i maj! Det blir en helg i stickningens och inspirationens tecken. Vi spenderar dagarna med lättare vandring, stickning och inspirationspass där du som deltagare får tid att ta del av det storslagna landskapet, lära dig mer om Gotländsk Sticksöm, rita egna mönster och hitta egna färgskalor med inspiration av Stora Karlsö.

Helgen passar dig som vill fördjupa din egen kreativa process och utveckla din stickning självständigt - kanske planerar du ett särskilt projekt? Vi kommer att vandra över ön - fotografera, måla, teckna och sticka såklart! På Stora Karlsö kommer vi - utöver vandringarna som ingår i programmet - att gå mellan Hien där vi bor, Fyrbyn och Norderhamn där vi äter alla måltider. Det är bitvis oländig terräng så rejäla skor och promenadvana rekommenderas!
Nytt för i år är att vi inte bor i Fyrbyn eftersom att fyren renoveras - utan precis vid havet i Hien. I maj är det orkidétid och ön bjuder på en fantastisk färgprakt, försommarkänsla och ett rikt fågelliv.

Stora Karlsö ligger väster om Gotland, ca 30 minuter med båt från Klintehamn. Stora Karlsö, ägs och förvaltas av Karlsöklubben. www.storakarlso.se
Båten avgår från Klintehamn, 3 maj kl 09.30 med samling kl 08:45. Återresan sker kl 15:00 från Stora Karlsö den 5 maj.

Observera att dagarna innebär ett omväxlande program med stickning, vandring och inspirationspass med några workshop och teoripass snarare än renodlad undervisning. Det finns tid för egen reflektion, kvällsdopp och vila.

Kursmaterial
I god tid före helgen får du ett mail av Erika med mer information och med tips om vad det kan vara bra att du tar med dig.

Ledaren
Erika är verksam författare, föreläsare och inspiratör. Hon ägnar sig helst åt stickning - färg, form och material, men är nyfiken på det mesta. Erika undervisar i olika hantverkstekniker, om material, kommunikation och skriver hantverksböcker - nio stycken hittills. Den senaste heter "Sticka från kust till kust” och kom ut hösten 2022. Hösten 2024 kommer nästa bok i samma serie.

Ingår
• 2,5 kursdagar
• Transport tur och retur Stora Karlsö.
• Två frukostar, tre luncher och två trerätters middagar (dryck tillkommer) samt fika både för- och eftermiddag.
• Inkvartering i Hien (lakan och städning ingår).
• Program med föreläsningar och workshops med Erika Åberg

Enkelrum i mån av tillgång kostar 400 kr extra per natt, dvs 800 kr för vistelsen. Ange önskemål kring enkelrum vid anmälan. Meddela även eventuella kostallergier.
Sista anmälningsdag: 5 april

VIKTIG OCH ÖVRIG INFORMATION:
• Vid ogynnsam väderlek kan turer ställas in eller ändras utanför ordinarie tidtabell!
- Om färjan inte går som planerat så startar kursen i Klintehamn och SV ordnar sängplatser vid behov (vandrarhem eller liknande).
- Om färjan går tidigare från Stora Karlsö än planerat fortsätter kursen i Klintehamn.
- Om färjan inte kan gå alls från Stora Karlsö blir det en extra övernattning. Den natten är utan kostnad men måltider serveras i restaurangen till egen bekostnad. Tips: boka ombokningsbar biljett på flyg eller färja.

• Det finns en stor gratisparkering vid hamnen.
• Bussen som stannar vid hamnen, vid vissa turer, är linje 10, se tidtabell. Linje 51 kan man också ta men då är det en liten bit att gå.
• Klintehamn ligger ca 3,5 mil söder om Visby
• Resan mellan Klintehamn och Stora Karlsö tar 30-45 minuter.
• WiFi finns ej på ön. Mobiltäckning finns av varierande grad.
• Bagagevagnar finns.
• Framkomligheten på ön är begränsad:
Det går inte att ta sig fram överallt med rullstol, rullator eller barnvagn. Praktiska skor rekommenderas.

• Kioskvaror finns att köpa: glass, godis, läsk, böcker och souvenirer etc. (frukt finns inte alltid)

Om kursen är fullbokad så står det här, det går bra att anmäla sig ändå och man hamnar då i turordning på en kölista.