Lättläst version saknas
Tillbaka

Konferens: Anhörig i nöd och lust

Torsdagen den 30 mars arrangeras konferensen "Anhörig i nöd och lust" i Göteborg. SV Örebro län erbjuder dig möjlighet att ta del av konferensens föreläsningar digitalt på Fabriksgatan 8 i Örebro

SV Örebro län vill på olika sätt bidra till stöd och kunskap för anhöriga. Du får nu möjlighet att lyssna till och se föredragen som sänds digitalt från Göteborg och samtala med övriga som är på plats med dig i Örebro. Det blir en eftermiddag med intressanta föreläsningar och givande samtal och självklart bjuder vi på fika.

Vi ses på Fabriksgatan, Örebro den 30 mars, kl. 13-17
Se information om anmälan längre ner

Ökat fokus på anhöriga 2023

Inom SV Örebro läns fokusområde Folkhälsa finns anhörigstöd. Vår verksamhetsutvecklare Maria Östby har länge engagerat sig inom området, och under 2023 kommer vi att ha ett ökat fokus på anhöriga.

web-maria-ostby.jpg

– Vi har fina samarbeten med både föreningar och kommuner där vi tillsammans erbjuder stöd och kunskap till anhöriga i olika åldrar. Under 2023 är målet att utveckla arbetet, både lokalt i länet och innehållsmässigt, med olika arrangemang, säger Maria. 

Ett sådant exempel är att vi gör det möjligt att delta lokalt på konferensen "Anhörig i nöd och lust". Konferensen sänds digitalt men vi ses fysiskt på Fabriksgatan i Örebro med utrymme för samtal.

– Jag har varit i kontakt med projektledningen i projektet "Anhörig i nöd och lust" och de gillar vår idé. Vi kommer att vara på plats på Fabriksgatan 8 och ta del av de digitala föreläsningarna och sedan kommer vi kunna samtala om det vi har fått höra. Det går att anmäla sig enskilt för att se det digitalt hemma, men här ser vi möjligheten att göra det gemensamt och få utrymme för samtal och kontakt med varandra, avslutar Maria. 

Vill du vara med på plats?

Anmäl dig direkt till Maria Östby:
maria.ostby@sv.se
072-220 72 39

Anmäl dig via weben (sv.se)
Klicka här för att komma till anmälan

Konferensens program finns att läsa på projektägarens hemsida (brackediakoni.se)

 

Om projektet

Anhörig i nöd och lust syftar till att synliggöra de som är 65 år och äldre som vårdar sin partner i hemmet. Projektet I nöd och lust bedrivs av Bräcke Diakoni i samverkan med Anhörigas Riksförbund, Nationellt kompetenscentrum Anhöriga (NkA) och SPF Seniorerna, med stöd av Allmänna arvsfonden.