Tillbaka

Bygdebandskurs

För dig som värnar om hembygden och som vill vara med att sprida information och kunskap om din bygd och de personer som lever och har levt där. För dig som vet värdet av att dokumentera det som blir historia i morgon. För dig som är eller vill bli redaktör i Bygdeband och registrera din förenings material i databasen anordnar vi nu en kurs i Örebro!

En riktigt bra investering för din hembygd och din förening under Hembygdens år 2016.

Datum: 4 oktober 2016 kl. 09.00 - 17.00.
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 8, Örebro.
Pris: 1700 kr per förening (max två personer per förening).
Kursledare: Griggus Per Norberg och Back Lena Holm från Bygdebandssupporten.

Anmälan: senast den 20 september. Eller till Back Lena Holm tfn: 070 - 282 10 20, E-post: backlena@slaktforskarhuset.se

Resa och logi för kursledarna tillkommer och slås ut på deltagande föreningar. Vi rekommenderar att 2 personer per förening deltar så man kan stötta varandra i det fortsatta arbetet. (Extra deltagare pris per person 750 kr).

I priset ingår kursledning samt för- och eftermiddagsfika. Vid din anmälan vill vi även ha reda på om du vill hyra en dator av oss och om du redan är inmatare eller ny användare. Lån av dator 100 kr.

Om Bygdeband
Nya Bygdeband har, jämfört med gamla Bygdeband, förändrats. Om du tidigare använt Bygdeband och inte känner dig hemma i den nya miljön kommer denna kurs att bringa klarhet i många av dina frågor samt underlätta ditt arbete. Även du som kommer från en förening som ännu inte tecknat avtal är mycket välkommen. Detta är alltså ett bra tillfälle för er att få testa Bygdeband.

Du arbetar i egen dator med föreningens eget inskannade material i skarpt läge och får därmed resultat direkt. Materialet har föreningen lagrat i sin dator eller på ett USB-minne som du tar med dig. Om du tar med egen dator måste den kunna kopplas till ett trådlöst nätverk. Om du inte har egen dator kan du hyra en av oss.

Du kommer lära dig att:

•    registrera och ändra platser
•    lägga in skannade dokument och bilder
•    namnge bilder för att de skall bli sökbara
•    registrera personer
•    koppla alla uppgifter

Släktforskarnas hus i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan
och Örebro Läns Hembygdsförbund.

Upptäck Bygdeband på www.bygdeband.se