Tillbaka

Ett årsmöte som blev digitalt

Årsmöten och konferenser har ställts in och skjutits upp på löpande band till följd av corona som hindrar fysiska träffar. När Glaukomföreningen i Örebro närmade sig datumet för deras årsmöte var de tvungna att ställa in. Tillsammans med SV Örebro län hittade de en alternativ lösning – ett digitalt årsmöte.

Anders Nyström, ordförande, kontaktade SV Örebro län för att få stöd i ett digitalt genomförande och under onsdagsförmiddagen den 13 maj var det dags. På plats i en stor och luftig lokal på vårt kontor i Örebro var  Anders  tillsammans med Emelie Eklind och Maria Östby från SV som var behjälpliga med tekniken.

Årsmötet flöt på bra och deltagarna som hade kopplat upp sig via videolänk bjöds dessutom på ett kort musikinslag från Fredrik Wallin (SV).

En positiv digital erfarenhet rikare

Återkopplingen från deltagarna och Anders har varit mycket positiv. Anders säger att han tyckte det var intressant och bra att genomföra årsmötet digitalt. Han berättar även att deltagare varit nöjda med lösningen  uppskattade att kunna vara med från annan plats.

Vi utvecklas tillsammans med er

På SV Örebro län arbetar vi för att erbjuda människor redskap för att själva, och i samverkan med andra, vara aktiva och drivande för utvecklingen av det lokala samhället. Vi jobbar för att tillgodose föreningars behov av bildning, ledar- och organisationsutveckling och arbetar ständigt med att utveckla vårt arbete i takt med att samhället förändras. I ett samhälle som just nu befinner sig i en stor omställning blir det här arbetet än mer aktuellt.

– Vi är glada att vi, tillsammans med våra samverkande föreningar, kan hjälpas åt att ställa om och på så vis kunna möta behov och genomföra aktiviteter på nya sätt, säger Maria Östby verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

Kontakta oss

Hör gärna av dig om du och din organisation/förening behöver hjälp med ett liknande upplägg. 

Mejla eller ring
orebrolan@sv.se
019-611 94 80