Tillbaka

För ökad kunskap om demenssjukdom och utredning

Tisdagen den 5 april hälsade vi 54 åhörare välkomna till Hagby Ängar i Nora. På scenen stod Björn Lennhed, geriatriker och överläkare vid Falu lasarett, för att föreläsa om demenssjukdom, demensdagvård och anhörigstöd. Föreläsningen arrangerades tillsammans med Bergslagens Demensförening.

SV Örebro län och Bergslagens Demensförening har samverkat under en lång tid ochFöreläsning om demens 5 april 2022.jpeg tillsammans har vi skapat olika arrangemang för nya möten, ny kunskap och ökad förståelse. Christina Pettersson, ordförande i Bergslagens Demensförening var nöjd med kvällens föreläsning.

– Det var en väldigt intressant föreläsning som Björn Lennhed höll. Han är känd för att vara en bra föreläsare med kunskap inom hela området (reds. anm. demenssjukdom) och jag tycker verkligen att han levde upp till det. Det blev en riktigt fin kväll säger Christina Pettersson.

I BILD: DEMENSFÖRBUNDETS ROLL UP.

PÅ PLATS UNDER KVÄLLEN var även SV:s verksamhetsutvecklare Stefan Strömgren som är verksam i de norra delarna av länet.

– Det var en intressant kväll som innehöll många reflektioner från både föreläsaren och publiken. Det fanns utrymme för frågeställningar vilket bidrog till bredare perspektiv, det märks att det finns ett stort behov av föreläsningar som denna, avslutar Stefan.

BERGSLAGENS DEMENSFÖRENING

Föreningen är ansluten till Demensförbundet med nära 11 000 medlemmar. Lokalt arbetar föreningen med att sprida kunskap om demens för allmänhet och anhöriga samt verka för att vården, stödet och boenden ska bedrivas utifrån god kunskap kring demenssjukdomar.

Läs mer om Bergslagens demensförening på demensforbundet.se

Relaterade artiklar

 • Anhörigcafé med besökshunden Agnes

  ÖREBRO: Fyrbent glädjespridare, utbildad vid Svenska terapihundskolan, lockade till minnen & samtal vid vårens sista anhörigcafé.

  Läs mer
 • En musikalisk boost för kurviga kamrater i...

  HALLSBERG/LEKEBERG: Ärliga tankar om vad som är viktigt på riktigt, var och ens unika förmåga och betydelse för varandra.

  Läs mer
 • En föreläsning om osteoporos

  ÖREBRO: Kerstin och Anne från USÖ, berättade om riskfaktorer, benomsättning, bentäthetsmätning och behandling.

  Läs mer
 • Vi vågade prata psykisk ohälsa!

  ÖREBRO: Ett öppet och ärligt samtal mellan allmänhet, brukarorganisationer och politker om psykisk ohälsa.

  Läs mer
 • Anhörigcafé med besök från...

  ÖREBRO: I mitten av april var det dags för anhörigcafé med besök från  Patientbiblioteket på Universitetssjukhuset Örebro.

  Läs mer
 • Anhörigträff: I väntan på boende

  ÖREBRO: Den 4 april samlades en grupp anhöriga som väntat på boendeplats åt en anhörig. Vad hade hänt sen sist, vilka är tankarna?

  Läs mer
 • En föreläsning om demens

  KARLSKOGA: Föreläsningen som lockade 60 åhörare arrangerades i samarbete med Alzheimer Örebro län och Karlskoga kommun.

  Läs mer
 • Fråga juristen: Framtidsfullmakt

  ÖREBRO: I februari samlades närmare 25 personer för att lära sig mer om framtidsfullmakt, i samarbete med Anhörigcentrum.

  Läs mer