Tillbaka

Kulturkalaset i Karlskoga

I lördags, den 2o maj, var det dags för den femte upplagan av Kulturkalaset på Bofors stationsområde i Karlskoga. Kulturkalaset är ett årligt event som syftar till att främja föreningslivet i Karlskoga och Degerfors.

Precis som tidigare år var vi från Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län med i planeringsgruppen inför Kulturkalaset och vi var även på plats för att för att delta på det härliga "kulturknytkalaset" som samlar föreningar, konstnärer, musiker och andra organisationer för att de ska mingla och visa upp sin verksamhet för allmänheten.

Kulturkalaset är resultatet av ett samarbete mellan Karlskoga kommun, Karlskoga folkhögskola, Möckelnföreningarna och Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län.

Jonas från SV Örebro län på KulturkalasetJonas Ljungkvist, verksamhetsutvecklare SV Örebro län, stod på Folkbildningstorget tillsammans med Karlskoga Folkhögskola och ABF för att informera om folkbildningen och vår verksamhet.

– Det var en toppendag med strålande sol och mycket rolig verksamhet att titta på, berättar Jonas.

Här ser vi Monica Näsman från föreningen N.K.J.K, Nora Karlskoga Järnvägsklubb som har samarbete med oss på S.V.
Monica Näsman från föreningen N.K.J.K, Nora Karlskoga Järnvägsklubb, som har samarbete med SV Örebro län. Föreningen hade sin utställning i Gamla Bofors station öppen under Kulturkalaset. N.K.J.K. är en viktig part i Kulturkalaset då de, tillsammans med Möckelnföreningarna, Karlskoga Folkhögskola, och Karlskoga Hembygdsförening, ser till att arrangemanget blir möjligt.

Spel och lajv föreningen K.R.O.T.SPå Korpkullen hittar vi spel- och lajvföreningen K.R.O.T.S, som delar ut information om föreningen och vad dom har på gång. K.R.O.T.S har samarbetat med oss på SV under många år och är ett gäng riktigt roliga och glada killar och tjejer. Föreningen bygger upp stora miljöer i miniatyr för figurspel och de sysslar en del med lajv, och kortspel.

Karlskoga / Degerfors SläktforskarklubbPå Korpkullen hittar vi också Karlskoga / Degerfors Släktforskarklubb. De hade en utställning om Fyra generationer Kockklockor – om släkten Kock som byggde klockor under fyra generationer i Karlskoga. De delade även ut information om föreningen. 

Karlskoga / Degerfors Släktforskarklubb har också haft ett samarbete med oss på SV Örebro län under många år, och vi ser glatt fram emot många fler år tillsammans!

Bandet Elisabeth Med Vänner Elisabeth Med Vänner spelar klassiska bitar på dansbanan och njuter av solen.


I år deltog sex olika verksamheter från SV Karlskoga på Kulturkalaset: Karlskoga Hembygdsförening, KGA/DFS Släktforskarklubb, Damas Förening, K.KJ.K, Spelföreningen K.R.O.T.S och Elisabeth Med Vänner som bjöd på sång och musik.