Tillbaka

Tre SV Arenor om äganderätt av skog och mark

SV Arena logga               Lantbrukarnas Riksförbund, logotype                Logga Studieförbundet Vuxenskolan

Under 2017 har vi, tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) Örebro,​ anordnat tre SV Arenor kring äganderätt av skog och mark.

Den fösta SV Arenan ägde rum i Askersund i våras och nu i veckan var det dags för de två sista 2017. Det har varit kunskapshöjande möten med bra samtalsklimat och många känslor/upplevelser har fått komma till ytan.

Fredrik Wallin, verksamhetschef SV Örebro län       – I år har vi samlat runt 60 markägare i samtal kring äganderätt. Det har sammantaget varit väldigt bra diskussioner där markägarna har poängterat att de saknar en dialog med berörda myndigheter. Det märks att dialogmötena är givande för medverkande parter, berättar Fredrik.      

SV Arena i Lindesberg och Karlskoga
Årets två sista SV Arenor ägde rum måndag den 30–31 oktober. Den 30:e var vi på plats i Lindesberg och den 31:a i Karlskoga. I panelen satt Helena Andreasson, jurist i markrätt från LRF och David Tverling från Naturskyddsföreningen Örebro​. I Lindesberg deltog även Anna-Lena Lindström från Skogsstyrelsen​. Per Willén​, ordförande LRF Örebro, medverkade som samtalsledare tillsammans med Fredrik Wallin​, verksamhetschef SV Örebro län.

Vi planerar för fler SV Arenor kring samma tema med start i februari 2018.

Kontakt
Fredrik Wallin
Verksamhetschef, SV Örebro län
fredrik.wallin@sv.se
076-100 05 12
Susanna Jordán
Verksamhetsutvecklare, SV Örebro län
susanna.jordan@sv.se
070-626 92 70

SV Arena är SV:s koncept för dialogmöten kring aktuella samhällsfrågor. Metoden har samtal och dialog i fokus.

Bildkälla: Björn Dahlgren/Johnér Bildbyrå