Tillbaka

Välkommen Zeinab och Michael - nya cirkelledare på asylboenden

Zeinab Alfattal och Michael Ikhizamah började för drygt tre veckor sedan jobba som cirkelledare i svenska och samhällskunskap på två asylboenden i länet.

Michael har tidigare jobbat som jobbcoach och handledare för invandrare och trivdes väldigt bra med det. Arbete på asylboendet tycker han känns meningsfullt.

- Jag känner att jag bidrar med något. En viktig del i mitt arbete är att ta det lugnt och visa förståelse för dessa människor som ofta kommer från en traumatisk flykt. Sen försöker jag få dem att skratta så mycket som möjligt också, det är jätteviktigt, säger Michael som har runt 40-50 personer på sina lektioner.

Zeinab har precis gått ur gymnasiet och har en fallenhet för språk. Hon talar själv arabiska vilket är en fördel i hennes undervisning på asylboendet.

- Jag lär ut svenska till de asylsökande men inser att det nästan är ett måste att kunna arabiska också. Alla som kommer nya förstår ju inte svenskan direkt och har frågor om allt möjligt. Då är det extra viktigt att vi förstår varandra, säger Zeinab.

I nästan tre veckor har Zeinab och Michael jobbat som cirkelledare, och de ser ljust på framtiden.

- Det känns bra och meningsfullt att göra det här. Det ger mycket energi när man får positiv respons från de boende, säger Zeinab.