Tillbaka

VECKA 36 är tillbaka med fysiska föreläsningar: – En föreningsvecka inom funktionsrätt

För sjätte året i rad arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län och samverkande föreningar inom funktionsrätt VECKA 36, en föreningsvecka för ökad kunskap, förståelse och nya möten. I år är de fysiska föreläsningarna tillbaka på olika platser i Örebro län.   

VECKA 36 är ett återkommande inslag inom folkhälsa och funktionsrätt hos SV Örebro län. En vecka som syftar till att skapa kontakt och möjliggöra utbyte av kunskap mellan förening, allmänhet, personal och profession. 

maria-ostby.jpg– Med utrymme för samtal och information kring hur det är att leva med en diagnos eller att vara anhörig är vår förhoppning att bidra med fördjupad kunskap och förståelse. Genom att olika parter möts vill vi bredda perspektiven för att bidra till förbättrad sjukvård, skola och bemötande mellan människor, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

I BILD: MARIA ÖSTBY, VERKSAMHETSUTVECKLARE, SV ÖREBRO LÄN. 

Från digital till fysisk form

På grund av Covid-19 blev VECKA 36 digital under 2020 och 2021. Det blev uppskattade inslag med både livesändningar och samtal via zoom, men i september 2022 återgår VECKA 36 till fysiska föreläsningar på olika platser i Örebro län.

DU FÅR BLAND ANNAT TA DEL AV hur det är att leva med psykisk ohälsa, att upptäcka de smygande symtomen kring Parkinsons sjukdom och hur man kan hantera vardagen med hjärntrötthet. 

– Hjärntrötthet har blivit ett än mer aktuellt samtalsämne efter pandemin och vi har sett ett ökat intresse för vad det kan innebära, och hur man kan underlätta vardagen. Föreläser gör Susanne som har egen erfarenhet av hjärntrötthet, och för den som är intresserad finns det möjlighet att delta i tematräffar under hösten kring ämnet. Det och mycket mer kommer vi att belysa under VECKA 36, avslutar Maria. 

PROGRAM VECKA 36, 2022

Klicka här för att ta del av hela programmet för Vecka 36, 2022.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

FRI ENTRÉ
INGEN ANMÄLAN

Affisch Vecka 36 2022_uppdaterad.png

Klicka här för att ladda ner affischen.