Tillbaka

Workshop i akvarell med Magnus

Magnus Einarsson har ett tioårigt förflutet som uppskattad cirkelledre inom akvarell på SV Örebro län. I mars fick vi den stora ynnesten att åter igen kunna bjuda in till akvarell tillsammans med Magnus. Den 12–13 mars arrangerade vi en helgworkshop på Fabriksgatan 8 i Örebro. 

Under helgen den 12–13 mars kom 9 deltagare, både bekanta ansikten och de som var helt nya för oss på SV, för att utveckla sina kunskaper och färdigeter inom akvarellmålning. 

ines-vilasevic.png

INES VILASEVIC, VERKSAMHETSUTVECKLARE, var på plats under helgen och berättar att de inledde med "go-frukost" innan Magnus ledde dem vidare över till mer konstnärliga aktiviteter. 

– Han pratade om grundläggande material så som val av papper, färger och penslar. Deltagarna fick känna och klämma på en pensel för att få en förståelse för Magnus beskrivning av just den penseln, berättar Ines. 

INES FORTSÄTTER OCH BESKRIVER hur mycket det finns att hålla koll på när det kommer till papper. Det är inte bara att ta vilket papper som helst, de olika arken har helt olika egenskaper när det gäller exempelvis tjocklek, struktur, absorberingsförmåga med mera. Det är alltså mycket att hålla koll på både innan man börjar måla och under tiden för att få ett så bra resultat som möjligt. 

SEN VAR DET DAGS att gå över till mer praktiska moment. Magnus presenterade en uppgift som deltagarna skulle måla efter. Han beskrev hur han själv hade målat, vilka färger han blandat för att få fram olika nyanser och hur han byggt upp bilden från början till slut.

SEN TOG KREATIVITETEN FART BLAND DELTAGARNA!Workshop akvarell 11300x980.jpg

Magnus Einarsson instruerar en deltagare1300x980 (1).jpg

NÄR BÖRJADE MAGNUS KONSTINTRESSE?

Magnus konstnärsresa sträcker sig hela vägen tillbaka till hans barndomsår i Reykjavík, Island. Han har tidigare berätta att intresset väcktes när han var 10 år och gick på stan tillsammans med sina morföräldrar. Han fick ströva fritt för en stund och då såg han massa finklädda människor gå in i en lokal. En man, som visade sig vara Jóhannes Sveinsson Kjarval, en av Islands mest folkkära konstnärer, ropade dit Magnus och då föddes hans konstintresse.

KOMMENTAR

Sedan dess att workshoppen ägde rum har Ines slutat på SV Örebro län. Om du har några frågor om akvarellmålningen eller vårt kursutbud är du välkommen att kontakta Pernilla Löfquist Wedin, verksamhetsutvecklare.