Tillbaka

”Rock´n´roll har inget med åldern att göra”

På onsdagar rockar ett 20-tal seniorer i Kulturhusets källare. I Rockkören hos Studieförbundet Vuxenskolan sjunger man gamla rockklassiker med ledning av sångpedagogen Viveca Elliot från Sångverkstan i Örebro. Favoritlåten är ”We´re not gonna take it”.

– När körmedlemmarna var unga var rock´n´roll något nytt och det många lyssnade på var t.ex. Beatles, Elvis, Rolling Stones m.m. Att få sjunga den musik man vuxit upp med är en rolig upplevelse, tror cirkelledare Viveca Elliot.

I kören jobbar man framförallt med rocklåtar man redan känner till och Viveca kompletterar sen genom att ändra eller lägga till någon stämma. Sen repeterar man stämmorna och jobbar på samma sätt som i alla körer.


– Kören gillar låtar som Da Do Ron Ron, Cotton Fields och Proud Mary, de låtarna gör de riktigt bra, berättar Viveca. På Proud Mary har de även fått träna in lite koreografi. Det märktes att de var lite ovana, men de var jätteduktiga och jag tror att det blir ett populärt inslag på konserter!


Förutom ren sångglädje har körsång många positiva effekter på människor, inte minst ger det hälsomässiga vinster.


 – Det är ju vetenskapligt bevisat att körsång får alla att må bättre, både fysiskt och psykiskt, säger Viveca. Det är socialt, man sjunger tillsammans och arbetar mot ett gemensamt mål, t.ex. ett framträdande.

Om kören får välja bland alla rockklassiker, finns det då någon favoritlåt som sticker ut?

– En låt kören gärna sjunger är 80-tals hiten “We´re not gonna take it” av Twisted Sister, avslutar Viveca. Den låten gillar de för då menar de att "Vi är pensionärer, men vi är inte uträknade för det"! Rock´n´ roll har inget med ålder att göra.

 

Konsert i Åsbro 20 november

Den 20 november kl.14.00 kommer Rockkören att ha en konsert i Tallbackskyrkan i Åsbro i samband med SPF Lerbäcks föreningsmöte.

 

Media hälsas hjärtligt välkomna till Åsbro 20 november!

  

För mer information om kören kontakta körledare Viveca Elliot.
E-post: viveca_elliot@hotmail.com , Tfn: 076-186 87 06.

 

För bilder från kören kontakta Frida Olsson, kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan.
E-post: frida.olsson@sv.se, Tfn: 070-855 52 47.