Hantverk & konst

5 sticktekniker på 5 kvällar

För dig som vill få lite ny inspiration i din stickning. Du stickar en stickteknik per kväll och provar dessa spännande sticktekniker;

Kursinnehåll
Magiska ränder som är en enkel och spännande teknik där ena sidan kan bli långrandig och den andra tvärrandig. Du kommer att börja med att sticka en mudd som blir tvärrandig på ena sidan och långrandig på den andra.

Blommiga ränder de blommiga ränderna kan användas som dekorränder eller fylla hela ytor, allt efter smak

Estniska fiskfjällses ibland som mudd på estniska vantar. Även namn som spiralribb eller fusk-näverstickning förekommer. Utseendet påminner en hel del om näverstickning (som också förekommer på estniska vantar) men är betydligt lättare att sticka. Mönstret stickas runt på strump- eller rundsticka och du kommer att påbörja ett par muddar.

Hjärtmönster en teknik som stickas med två färger, men är betydligt lättare att sticka än det ser ut då man hela tiden endast stickar med en färg i taget.

Flerfärgspatent du får lära dig grunderna i patentstickning. Vi börjar med att sticka patent runt med två olika färger vilket ger ett spännande och vändbart resultat. Helt ologiskt är det lättare att sticka runt än att sticka fram och tillbaka.

Förkunskaper
För att få utbyte av kurskvällarna bör du ha en viss stickvana och behärska både räta och aviga maskor, du kommer att sticka både fram och tillbaka samt runt (på strumpstickor eller mha magic loop).

Kursledare
Maria Gustafsson öppnade 2006 garnbutiken Marias garn på S:t Paulsgatan i Stockholm. I butikens sortiment fanns enbart garner av naturmaterial samt hennes egna handmålade garner och stickdesign. Idag jobbar Maria med att designa stickat och virkat till garnleverantörer, veckopress och i eget namn (marias garn). Hennes beskrivningar hittar du på Ravelry (http://www.ravelry.com/designers/marias-garn) och i några garnbutiker. Maria har en mångårig kunskap i stickning och virkning och vill gärna sprida kunskapen vidare.

Maria brinner för stickningen och andra garnrelaterade tekniker. Vad som händer när hon är med garn kan du läsa på hennes blog Marias garnhändelser (www.mariasgarn.se) som uppdateras nästan varje dag. Du kan även följa marias garn på facebook, http://www.facebook.com/MariasGarn och på Instagram

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna eller använt kortbetalning (som går genom Klarna) som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.