Hantverk & konst


Vill du gå på täljkurs?
En helg med lekfullt skapande och vilsam närvaro under ledning av Mette Handler.

Slevar, burkar, klädhängare, leksaker, pallar och knoppar. Frågar du Mette, är lycka att tillverka sina egna saker. ”Det är viktigt att vi inte glömmer bort att göra själv och det ger en frihet att veta att man kan själv. Det är helt enkelt roligt och man mår bra av att slöjda!”

Förr var slöjdandet en livsnödvändighet. Egen tillverkning av föremål i det dagliga livet, ofta med stor uppfinningsrikedom och skicklighet.
I dag, när vi lever i ett allt högre tempo, har slöjdandet blivit ett sätt att ta ställning, att leva hållbart, att göra saker för hand och lösa problem av egen kraft.

Nivå
För alla

Kursinnehåll
- Tälja med kniv och yxa, bandkniv och täljhäst i färskt virke.
- Täljandets grunder, träslagen och dess egenskaper.
- Bryning av verktyg och ytbehandling bl a

Vi börjar med en gemensam första uppgift, därifrån arbetar du vidare utifrån egna önskemål. Inspirationsmaterial finns för den som behöver.

Material
Material ingår
Medtag egen lunch.

Kursdatum
Lör-sön 13-14 april

Kursledare
Mette Handler, danskan som kom till Norge för fjällens skull och till Sverige för kärlekens. Jägmästare och byråkrat, men till sist kom längtan efter att känna skogen i händerna ikapp.
Läs mer om Mette


Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.