Tillbaka

Dansglädje ger utrymme för känslor

Många som har flytt från krig bär på tunga minnen. SV Örebro har därför startat projektet ”Dansglädje” och fått stöd från Region Örebro. Här erbjuder man dem som har flytt en trygg plattform där de kan få ge uttryck för upplevelser, känslor och tankar genom dans och kommunicera med andra även om man inte talar samma språk.

– Vi upptäckte att det fanns behov hos dem som har flytt att göra andra saker än att bara plugga svenska. Och eftersom vi har en ganska nystartad dansstudio, som stod tom på dagtid, tyckte vi att detta var en bra idé och drog i gång nu i höstas, även några gånger på kvällstid, berättar projektledaren Pernilla Löfquist Wedin.

Fyra cirkelledare engagerades och deltagarna kan nu välja mellan att dansa k-pop (koreansk pop), dancehall (med toner från Jamaica) eller ha fri rörelsedans, där man rör sig helt fritt till musik utan koreografi.

– Alla som har varit med och dansat har tyckt att det har varit roligt och uppskattat detta med dans som en ventil för alla känslor. Vi planerar nu att ge oss ut till andra områden utanför Örebro för att underlätta för fler att delta, säger Pernilla Löfquist Wedin.

LÄS MER OM SV ÖREBRO