Lättläst

Psykiatriveckan 2021 i Örebro län

NYA VÄGAR TILL GEMENSKAP

Varje år uppmärksammas psykisk ohälsa med en psykiatrivecka. I Örebro län arrangeras psykiatriveckan i november under vecka 46, i år med temat "Nya vägar till gemenskap". Vi  erbjuder föreläsningar och möten med representanter från olika verksamheter inom ideell och offentlig sektor. 

FRI ENTRÉ
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet. 

Norra länsdelen

I norra länsdelen får du lyssna till Sondra Glitterblicken Karlsson, Hjärnkollsambassadör. Sondra blev sjukskriven 2005 och utifrån rubriken "Samhället hade inte en plats för mig – så jag skapade mig den" berättar hon hur hon har vänt sina erfarenheter till styrkor och kreativitet. 

Du får även möta en representant från Familjeteamet i Lindesbergs kommun och en representant från projektet Jämlik hälsa.

MÅNDAG 15 NOVEMBER
Lindeskolans aula
16.00–18.45

LÄS MER

Södra länsdelen

I södra länsdelen får du lyssna till Mona Noreklint, Hjärnkollsambassadör, som delar med sig av sin resa från ofrivilligt ensam till ett liv i gemenskap.

Du får även möta representanter från Sydnärkes folkhälsoteam, Samordningsförbundet Sydnärke, Askersund, Hallsbergs och Kumla kommun samt föreningslivet. 

TISDAG 16 NOVEMBER
Husaren, Folkets hus
16.00–18.30

LÄS MER

Örebro

Som en förlängning av Finsammässan bjuder vi in till en kväll med föredrag och nätverkande. Du får bland annat lyssna till arbetet kring problematisk skolfrånvaro, samt möta representanter från Örebro kommun, Region Örebro län, Finsam, Örebro läns bildningsförbund och föreningslivet som berättar om olika vägar till gemenskap och sysselsättning. 

ONSDAG 17 NOVEMBER
Club 700, Conventum
16.20–19.00

I Örebro har vi även en föreläsning under dagtid.

LÄS MER

Västra länsdelen

I västra länsdelen får du lyssna till Helena Reje, föreläsare och författare, som tar avstamp i sin egen livsberättelse kring psykisk ohälsa. 

Du får även möta representanter från Finsam, Region Örebro län, Karlskoga och Degerfors kommun samt föreningslivet.

TORSDAG 18 NOVEMBER
Karlskoga folkhögskola
16.00–18.30

LÄS MER