Cirkelledare DansVariation

SV är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i Sveriges alla kommuner. Vi erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjlighet till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi vill nå ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur.

Funktionsrätt ligger oss varmt om hjärtat. Därför vill vi starta fler grupper med DansVariation – dans för personer med funktionsvariation – på olika platser i Örebro län. Behovet är stort, men vi saknar ledare. 

Flera gruppboenden, träffpunkter och dagliga verksamheter har uttryckt en önskan om att få in DansVariation i deras vardag. Det är en önskan som vi mer än gärna vill kunna uppfylla. Vi bjuder därför in till ett kostnadsfritt tillfälle där du introduceras i konceptet och vårt roliga material DansVariation. 

– DansVariation är precis som det låter, en variation på dans. Vi utgår från individens förmåga och övar kroppsuppfattning och rörelse. Alla kan vara med! 

Vad gör vi under introduktionsträffen?

  • Vi går igenom övningarna i materialet "DansVariation".
  • Vi pratar om hur vi kan möta en grupp där behoven är olika. 
  • Vi pratar om vikten av god hjälp från ledsagare/assistenter. 
  • Vi pratar om att våga improvisera om något oförutsett händer. 

Efter introduktionen har du tillgång materialet och Monica finns alltid som bollplank.

Vem är du?

Det finns inga krav på att du ska ha tidigare erfarenhet av funktionsvariation frör att leda en grupp. Det är viktigt att du tycker om att jobba med människor och att du möter dem utifrån deras förutsättningar. Vi ser att du är en trygg person med ett glatt humör och en positiv smittsam energi.  

Vad för typ av kurs ska jag leda?

Våra kurser är i studiecirkelform vilket innebär att deltagarna får vara med och planera upplägget tillsammans med dig som ledare. Ni lär av och med varandra. 

Lokal

Introduktionsträffen äger rum i vår danslokal på Storgatan 29 "29:an" i Örebro. Om det är fler intresserade från en annan kommun i länet kan vi komma till er. 

Praktiskt

Som ledare hos oss rapporterar du träffarna via vår digitala E-tjänst, så viss datavana är fördelaktigt. Kontakta verksamhetsutvecklare Pernilla Löfquist Wedin om du är intresserad!

Anställningsform: timanställning
Omfattning: enligt överenskommelse
Tillträde: snarast
Lön: enligt avtal