Tillbaka

Allemansrätten för nya äventyrare

SV Örebro läns projekt Allemansrätten för nya äventyrare, som finansieras av Laxå kommun, välkomnar dig till inspirationsträffar med naturguiden David Tverling. Under hösten får du möjligheten att ge dig ut i vår vackra natur tillsammans med David och lära dig mer om allemansrätten, biologisk mångfald, hur man tillagar mat ute i naturen och mycket mer. Ingen anmälan krävs. 

Alla aktiviteter är kostnadsfria! Vi har möjlighet att erbjuda tolk. Vänliga kontakta SV Örebro län, 019-611 94 80. 

Vid övriga frågor kontakta David Tverling, 070-578 41 20. 

Tänk på att klä dig efter väder. Ta gärna med något att äta och dricka (gäller ej vid första tillfället). 

David Tverling, naturguide

ÄTA UTE I NATUREN OCH BYGGA VINDSKYDD
Lördag, 6 oktober
10:00 - 14:00
Naturguiden David Tverling lär oss om vad som går att äta från naturen och hur man lagar mat utomhus. Dessutom pratar vi om Allemansrätten och vad man får eller inte får göra när man vistas i vår natur. Under träffen kommer vi även att lära oss hur man bygger ett enklare vindskydd tillsammans.

Plats: Laxå OK:s klubbstuga, Byggemarken

 

GRILLAR, ELDAR OCH SKRÄP PÅ ALLMÄNA PLATSER
Söndag, 14 oktober
10:00 - 14:00
Tillsammans med naturguiden David Tverling går vi till Midsommarberget i centrala Laxå för att grilla. Vi går en runda och på olika stationer ger vi dig exempel på hur du använder eld utomhus. Under träffen kommer vi att lära oss mer om dina rättigheter och skyldigheter gällande eldning, grillning och skräp på allmäna platser.

Plats: ICA, Laxå

BIOLOGISK MÅNGFALD
Söndag, 21 oktober
10:00 - 14:00
Med naturguiden David Tverling vandrar vi i naturen kring Ålands kanal för att lära oss mer om biologisk mångfald. Under träffen kommer vi med hjälp av övningar och exempel se hur många olika djur och växter det finns i vår natur samt hur viktig den biologiska mångfalden är. Vi lär oss även om hur man tar hänsyn till olika växter och djur som finns i naturen. 

Plats: Laxå OK:s klubbstuga, Byggemarken

DJURSTIGEN
Söndag, 11 november
10:00 - 14:00
Tillsammans med naturguiden David Tverling ger vi oss ut i skogen för att leta efter olika spår efter djur och för att lära oss känna igen de djur som vi kan möta ute i vår natur. Vi lär oss även om hur man ska agera om man träffar på vissa djur eller om man hittar ett skadat djur.

Plats: Laxå resecentrum

 

 

Logotyp SV och Laxå kommun