Lättläst version saknas
Tillbaka

Anhörigriksdagen 2023 – delta digitalt via livesändning

Den 24–25 oktober arrangeras Anhörigriksdagen 2023 i Karlstad. Genom ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan (SV) och Anhörigas Riksförbund kan SV Örebro län erbjuda möjlighet att ta del av dagarna via en livesändning.

Stöd till anhöriga är något som ligger SV Örebro län varmt om hjärtat då många anhöriga pausar sina egna behov för att räcka till för sin närstående, vilket på sikt kan påverka den egna fysiska och psykiska hälsan negativt. Genom samtalsgrupper, studiecirklar och föreläsningar vill SV stötta och stärka anhöriga. 

– Vi vill vara en självklar mötesplats för människor som önskar kunskap och kontakt med andra som befinner sig i liknande situation. Anhörigriksdagen är ett tillfälle som vi vill möjliggöra för fler att ta del av. Anhöriga finns i alla åldrar och vi lär tillsammans genom att mötas, lyssna och sätta ord på tankar och frågor vi har, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län. 

Ta del av Anhörigriksdagen via livesändning

SV Örebro län erbjuder fyra programpunkter från dagarna som kommer att vara möjliga att se live från SVs lokaler på Fabriksgatan 8: 

 • Åsa Geuken Konradsson – ”Värdet av anhörigas vård och stöd - Value of Care” Bedriver forskning inom fältet för schizofreni.
  Till anmälan (sv.se)

 • Ing-Marie Bergh – "Hur kan jag vara så glad? - Att leva med sorg OCH glädje"
  Om att vända negativa erfarenheter till positiv kunskap.
  Till anmälan (sv.se)

 • Projekt #Vägra Skuld – ”Gränser behöver suddas ut och stödet behöver anpassas till unga individer”
  Om unga anhöriga.
  Till anmälan (sv.se)

 • Annika Gelin – ”Musikalisk föreläsning: "Alldeles underbart autistisk”
  Om anhörigskap, autism och musikens betydelse.
  Till anmälan (sv.se)

Anmälan

 • Begränsat antal platser så du behöver anmäla dig. 
 • Det kostar inget att delta.
 • SV bjuder på kaffe/te och kaka.