DET HÄR ÄR JONAS

SÄG HEJ TILL JONAS LJUNGKVIST, verksamhetsutvecklare inom musik. Hans musikintresse tog fart tidigt och som åttaåring började han spela cello. Sedan dess har han samlat på sig många färdigheter inom musik och har producerat upp mot 700 låtar – idag har han även en egen musikstudio.

VI HAR STÄLLT NÅGRA FRÅGOR TILL JONAS för att lära känna honom lite bättre. Han bjuder på allt från cello till hårdrock och musikproduktion. Och han berättar att den bästa musiken är den som får honom att känna.

HÄNG PÅ!

NÄR BÖRJADE DITT MUSIKINTRESSE?
– Jag minns faktiskt inte när det började. Musik fanns naturligt i hemmet ända sedan jag var liten, det är något som alltid har varit där. Många i släkten spelar instrument och musiken var alltid på hemma när jag kom hem från skolan. 


NÄR BÖRJADE DU SJÄLV ATT SPELA MUSIK?
– Jag började spela cello när jag var åtta år, för att senare börja spela gitarr i tidiga tonåren.  


HUR HITTADE DU DIN GENRE?
– Jag vet faktiskt inte om jag har någon genre. Jag har alltid gillat musik som får mig att känna något som jag tycker om för stunden. Så jag gillar att blanda en del! Så det jag tycker mest om att spela är sånt som får mig att känna mest, just där och då.

BILD: SVARTVIT BILD AV ETT BARN SOM SPELAR CELLO.

VAD LYSSNAR DU PÅ PRIVAT?
– Jag lyssnar på det jag tycker låter bra. Det kan vara allt från jazz till hårdrock, men jag är lite extra svag för experimentell musik som har lite udda arrangemang.


DU HAR EN EGEN STUDIO, BERÄTTA MER!
– När jag inte jobbar på SV så spelar jag in och producerar en del musik. Jag har jobbat i olika studios och hjälpt en del band med produktioner genom åren och jag har inte riktigt kunnat släppa det. Så för några år sedan öppnade jag min första egna musikstudio som jag har i Karlskoga.


HUR MÅNGA LÅTAR HAR DU PRODUCERAT?
– Det måste vara flera hundra… Jag har inte räknat direkt men någonstans mellan 400–700 låtar är det nog. Helt galet när man tänker på det så, haha!

BILD: SVARTVIT BILD AV JONAS MUSIKSTUDIO.

VAD ÄR ROLIGAST MED DITT JOBB PÅ SV?
– Att få se människor sluta upp tillsammans för att nå nya mål, att få se nya idéer komma till liv. Idéer som kan bära alla framåt är verkligen roligt att få vara en del av!


NÅGOT SPECIELLT DU SER FRAM EMOT I NÄRTID?
– Jag ser fram emot att få träffa alla musiker igen! Det har ju varit några speciella år för alla som är vana att ses för att spela live eller repa och skriva låtar. Det har varit minst sagt speciellt. 

– Nu har vi börjat med våra musikhusmöten igen och det är väldigt trevligt att vara en del av kreativiteten och att få sprida information om spelningar och annat roligt.

BILD: SVARTVIT BILD AV EN PERSON SOM SJUNGER I EN MICK.

VILL DU KOMMA I KONTAKT MED JONAS?
Du hittar kontaktuppgifter till Jonas längst ner på sidan.

MER MUSIK

 • Musiker mötte musiker

  ÖREBRO: Det var dags för musiker att möta musiker, och representanter från SV, för att prata musik och folkbildning.

  Läs mer
 • Det här är Jon!

  Verksamhetsutvecklare för Pennysound Studio. Samisk komse, fiol, britpop, samarbete med Örebro kommun och stundande hiphopkväll!

  Läs mer
 • Det här är Stefan!

  ÖREBRO: Stefan är verksamhetsutvecklare med ansvar för vår musikverksamhet, med fokus på band, i Örebro.

  Läs mer
 • Musik

  Välkommen till SV Örebro läns plattform för musik! Här hittar du erbjudanden, replokaler, musikhus och musikstudios i Örebro län.

  Läs mer
 • Pennysound Studio

  Pennysound Studio är en musikstudio som är specialiserad på Hip Hop och R&b. Studion består av tre studios och ligger på Norrcity i...

  Läs mer
 • Replokaler och musikhus

  Vi har replokaler i Hallsberg, Karlskoga och Örebro. Kontakta oss om du är intresserad av att hyra en lokal. 

  Läs mer
 • Gitarrkurser

  Gitarren ska vara ett av de mest omtyckta instrumenten. Med bara ett par ackord kan du skapa musik och gemenskap. Hos oss kan du lära...

  Läs mer
 • Körsång

  Under vårt tak finns även flertalet körer i samverkan med många av våra föreningar. Ta reda på mer om våra körer och anmäl dig redan...

  Läs mer