Tillbaka

En musikalisk boost för kurviga kamrater i en fyrkantig värld

Torsdagen den 5 maj klev Annika Gelin och Anders Ekstrand upp på den lilla scenen inne på Åsens Dagcentral i Hallsberg. Kring dukade bord med kaffe och bullar satt ett 30-tal besökare som skulle få ta del av en musikalisk föreläsning som varvade allvar med sång och musik för att sprida glädje.

Annika sjöng om sitt barndoms Svennevad, lyfte ämnet psykisk ohälsa och sjöng om kärleken till maken, sonen och dottern. SV:s uppskattade körledare, Anders Ekstrand ackompanjerade Annika från pianot och delade med sig av sina erfarenheter från Må bra-kören och av att använda musik som ett verktyg för att väcka glädje och skapa sammanhang för så väl ung som gammal. 

I PAUSEN KLIRRADE KAFFEKOPPARNA och de tankeväckande orden från Annika lockade till samtal och minnen bland besökarna. I inbjudan till denna musikaliska föreläsning stod det ”Alla är annorlunda – en musikalisk boost för kurviga kamrater i en fyrkantig värld” och det är precis vad som behövs efter år av minskat socialt umgänge. 

– Det var härligt att vara på plats tillsammans med andra för att njuta av att någon sjöng för oss. Annikas och Anders ärliga tankar om vad som är viktigt på riktigt, om var och ens unika förmåga, och den viktiga plats vi har för varandra, nådde verkligen fram och väckte många känslor bland åhörarna, berättar Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

ANNIKA OCH ANDERS GÄSTADE ÄVEN Fjugesta Bibliotek, Lekeberg, två veckor senare för att sprida ordet och sången vidare. 

Vi ses och hörs i höst!

Vi kommer att få se mer av Annika och Anders ute i länet i höst. Vi hoppas att du hänger på för mer musik, glädje och gemenskap.

I BILD: ANNIKA OCH ANDERS PÅ ÅSENS DAGCENTRAL, HALLSBERG.

I SAMVERKAN
Ett arrangemang i samarbete med Hallsbergs kommun.