Tillbaka

Facebook för föreningar

I onsdags, 21 oktober, anordnade vi en utbildningsdag för SPF Seniorerna Argenta i Hällefors som ville lära sig mer om hur föreningar kan använda sig av Facebook för att kommunicera. Vi pratade både om hur de kan använda Facebook som ett verktyg för att kommunicera internt inom föreningen och externt för att nå ut bredare med verksamheten, berättar Emelie Eklind från SV Örebro län som höll i utbildningsdagen.

Medlemmar ur föreningens styrelse samlades på Folkets Hus i Hällefors för att lära sig mer om vilka möjligheter som finns för en förening med att använda Facebook. Genom sociala medier kan man kommunicera både internt inom föreningen och externt för att berätta om föreningens verksamhet. På utbildningen gick vi igenom skillnaden mellan en Facebook-sida och en Facebook-grupp, och vilken som passar bäst till vilket syfte.

Från teori till praktik

Efter en genomgång av de olika verktygen var det dags att testa funktionerna på riktigt. Föreningen startade både en Facebook-sida där de kommer att visa upp föreningens verksamhet externt och en Facebook-grupp där medlemmarna enkelt kan dela med sig av information, tankar och idéer sinsemellan. Något som är viktigt och bra att ha i tider där man inte kan ses som vanligt.   

– En bra utbildning! Anledningen till att vi ville lära oss om Facebook är främst för att locka nya medlemmar och för att det är smidigare att lägga upp bilder på Facebook än på en hemsida, berättar Kerstin Nyström styrelsemedlem.

Digitalisering för delaktighet

Emelie menar att folkbildningen spelar en viktig roll i att bidra med kunskapshöjande insatser för att fler ska få möjlighet att ta del av information och tjänster i vårt samhälle.

– Inte minst nu under pandemin där vi har en viktig roll i att stärka den digitala kompetensen för att öka allas möjlighet till deltagande, fortsätter Emelie.

Även Stefan Strömgren, verksamhetsutvecklare vid SV Örebro län medverkade under utbildningsdagen.

– Det var en energisk och duktig grupp med fyra deltagare och lokalen var stor så alla kunde hålla säkert avstånd till varandra nu under pandemin, avslutar Stefan Strömgren, verksamhetsutvecklare SV Örebro län.

VILL DU VETA MER?

STEFAN STRÖMGREN
Verksamhetsutvecklare SV Örebro län
stefan.stromgren@sv.se 
070-644 39 12