Tillbaka

Folkhälsa med människans bästa vän

Vi erbjuder sedan ett par år tillbaka studiecirkeln Hundskolan Light tillsammans med cirkelledaren Rosie vars hjärta klappar för hundar. Frisk luft, motion och gemenskap i kombination med samtal, övningar och ny kunskap om hudar och rollen som matte/husse. 

Vackra Karlslund som studiesal

Hundskolan Light har natursköna Karlslund med dess vackra herrgårdsmiljö som klassrum och deltagarna har många olika promenadstråk att välja på. Cirkeln checkar av många olika delar som främjar ett gott mående; frisk luft, motion, social gemenskap och ny kunskap – för både två- och fyrbenta deltagare.

FYSISK AKTIVITET OCH NY KUNSAKP
Cirkelledaren Rosie har egna hundar och hon delar gärna med sig av sina erfarenheter samtidigt som hon får ny kunskap från deltagarna. De träffas i Karlslund för att gå en promenad på cirka 2 kilometer och under tiden pratar de om olika ämnen som rör hundar. Det blir även en hel del aktiviteter och övningar under träffens gång.

– Jag brukar ha med mig olika frågor till träffarna som deltagarna får fundera över på under tiden. Det kan handla om att att få lära sig nytt om olika hundraser eller sjukdomar, berättar Rosie. 

I BILD: Tre cirkeldeltagare tillsammans med fyrbenta vänner.

Hundens hälsa är beroende av ägarens inställning

Studiecirkeln ger lika mycket glädje och kunskap till hundarna som till dess ägare. Hundarna får hoppa över hinder och lära sig roliga tricks tillsammans med sin matte/husse. Deltagarna får också möjlighet att ställa frågor och bolla olika tankar med gruppen. Det kan till exempel handla om hundarnas tänder, vikt och päls.

– Hundens mående är beroende av ägarens inställning till sitt uppdrag som matte eller husse. Jag ger dem tips om hur de kan aktivera sina hundar för att de ska kunna må så bra som möjligt. 

I BILD: Hundarna Morris och Jerry väntar på att få hoppa över två rosa enhörningar som placerats ut som hinder. 

Studiecirklar förenar

– Det är roligt med återkommande studiecirklar, speciellt de som har deltagare som kommer tillbaka termin efter termin. Det visar vilken viktig roll vi har som studieförbund i att anordna verksamhet och mötesplatser som förenar människor, säger Ines Vilasevic, ansvarig verksamhetsutvecklare. 

I BILD: Ines Vilasevic, verksamhetsutvecklare.