Tillbaka

Föreningshösten på SV Örebro län

Under vårterminen har vi jobbat för att vara redo när vi kan öppna våra dörrar igen. Vi har bland annat gjort om vår hemsida och fyllt den med inspiration och verktyg som vi tror att ni kan ha glädje av. Längst ner finns information om covid-19 och en av våra stora nyheter VERKTYGSLÅDAN! 

VECKA 36
FÖRENINGSVECKA INOM FUNKTIONSRÄTT

Läs mer och anmäl dig!

Bara för föreningar!

Vi har gjort en ny landningssida för föreningar på vår webb och fyllt den med inspiration, digitalt föreningsliv och föreningsstöd. Här hittar du även kontaktuppgifter till alla verksamhetsutvecklare som jobbar med föreningar.

SV.SE/OREBROLAN/FORENING

LÄS MER

Enklare rapportering

SV nationellt har infört digitala listor och elektronisk signering med start den 16 augusti 2021. Detta ersätter tidigare papperslistor. Förhoppningen är att det ska bli enklare och bättre, både att rapportera och administrera SVs verksamhet. 

Det här är ett krav från Folkbildningsrådet från och med 2022, men det gäller redan nu för SV landet över. Klicka dig vidare för att ta del av lathundar och instruktionsfilmer. 

LÄS MER OCH SE FILM

E-Tjänsten

Här kommer du direkt till E-Tjänsten som är alla studieförbunds plattform för rapportering och registrering av folkbildningsverksamhet. Tjänsten används främst av studieförbundens cirkelledare och den tidigare e-listan har flyttat dit. För att använda E-tjänsten behöver du:

  • ett webbkonto hos SV
  • BankID

TILL E-TJÄNSTEN

Våga delta digitalt

"Det här var bra, nu kan jag våga mig in i de där mötena som jag blir inbjuden till!" Gör som Berit – testa Zoom tillsammans med oss.

DET NYA NORMALA
Att delta i digitala möten, föreläsningar och kurser har blivit det nya "normala". Men det är inte alla som har fått möjlighet att testa och vi är olika trygga i att delta digitalt. Tillsammans med oss får du testa att koppla upp dig på Zoom och vi går igenom de grundläggande funktionerna för att du ska känna dig trygg att delta digitalt.

AKTUELLA KURSTILLFÄLLEN

För cirkelledare

På vår nya hemsida har vi skapat ett hem för våra cirkelledare, och det finns många cirkelledare i alla fantastiska föreningar. Här kan du enkelt ta dig vidare till vår introduktion för cirkelledare, cirkelledarutbildningar, SVs nationella sida för cirkelledare och mycket mer.  

VÄLKOMNA IN CIRKELLEDARE!

VECKA 36: vi ses på Zoom!

För femte året i rad arrangerar vi Vecka 36. En föreningsvecka med informativa föredrag och samtal kring ämnen inom funktionsrätt. Syftet är att bidra med ny kunskap, nya möten och ökad förståelse.

VI SES PÅ ZOOM
I år är Vecka 36 helt digital och kommer att äga rum på Zoom. För att du ska känna dig bekväm att delta så erbjuder vi gratis prova-på-tillfällen i Zoom. 

LÄS MER OCH ANMÄL DIG

Studiecirkel fick nytt liv online

Omtyckt studiecirkel pausades till följd av pandemin, men fick nytt liv online efter att föreningen gått vår utbildning Bli digital.

– Utan Pernillas medverkan hade vi knappast klarat att lära oss något. Nu har vi kommit så långt att vi klarar att koppla upp oss på Zoom för att hålla ett möte. Vilken tur att vi fick henne till vår coach, säger Bo från Olaus Petri Hembygdsförening.

LÄS MER

Ett samarbete som ger näring!

Kjell-Åke Wijk, ordförande i Ullersäters Bygdegårdsförening, berättar om hur de ser på samarbetet med SV Örebro län. "Samarbetet med SV ger oss god näring till att vilja fortsätta med vår breda verksamhet."

LÄS MER

Guidade turer med QR

Zinkgruvans Bygdeförening ställdes inför en utmaning när deras guidade turer i gruvan lockade fler besökare än de kunde möta. Tillsammans med föreningen hittade vi en digital lösning – guidade turer med QR-koder. 

LÄS MER

VI ÖPPNAR UPP!

INFORMATION GÄLLANDE COVID-19
Regeringen har lagt en plan i fem steg för att avvecka corona-restriktionerna. SV Örebro län har hittills följt de råd pch restriktioner som har gällt och det fortsätter vi att göra. Med en liten tidsfördröjning.

MÅNDAG 4 OKTOBER
Från och med måndag 4 oktober är våra kontor åter igen öppna för besök och verksamhet. 

Verktygslådan

I verktygslådan hittar du information och verktyg som vi tror att du har användning av i din samverkan med oss. Om du inte hittar svar på dina frågor är du varmt välkommen att höra av dig! 

  • Verksamhetsformer
  • E-tjänsten
  • Digitala verktyg
  • Försäkringsvillkor

    – Och mycket mer!

 

TILL VERKTYGSLÅDAN!