Tillbaka

Från helvetet och tillbaka

Under söndagseftermiddagen den 3 februari sökte sig 60 personer till Längbro församlingshem för att lyssna till Emma Jangestig. Emma är mamma till Max och Saga som mördades i deras hem i Arboga den 17 mars 2008, i ett av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall.

emma-jangestig-foto-linda-lundinEmma berättade om den fruktansvärda kvällen, om hennes resa från helvetet och tillbaka och om omgivningens betydelsefulla stöd. Det blev en omtumlande eftermiddag som avslutades med frågestund och fika. Som alltid när Föreningen Vi Som Förlorat Barn arrangerar var det mycket mänsklig värme i lokalen.

– Det blev en fantastisk kväll med många åhörare. Emma berättade mycket gripande om det fruktansvärda våldsbrott hon och hennes barn utsattes för och om vägen tillbaka, rättsprocessen och sorgen efter sina barn, berättar Marianne Malm ordförande i VSFB Örebro.

Under Emmas föreläsning var det så tyst i lokalen att man kunnat höra en knappnål falla
– Mitt starkaste intryck är hur Emma trots det svåra hon upplevt är så livsbejakande och tacksam över att hon lever och att hon bär en tacksamhet inom sig över att just hon fick bli mamma till Max och Saga. Hon bär ingen bitterhet inom sig, hennes livsglädje är så mycket starkare än mörkret, avslutar Marianne.


Föreläsningen var ett arrangemang i samverkan mellan VSFB, Svenska kyrkan Längbro församling och Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län.