Tillbaka

Fredrik Wallin ny avdelningschef för SV Örebro län

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro läns styrelse har utsett Fredrik Wallin till ny avdelningschef. Han tillträdde den första januari 2020. Björn Brunnberg, tidigare avdelningschef vid SV Örebro län, är fortsatt kvar i organisationen som vice avdelningschef.

-      Vi är glada att Fredrik tackade ja till att ta sig an rollen som avdelningschef nu när Björn har valt att avsäga sig det uppdraget. Vi i styrelsen är övertygade om att Fredrik med sitt ledarskap och mångåriga erfarenhet inom folkbildningen kommer att forsätta den positiva utvecklingen som varit för avdelningen, säger styrelseordförande Lars Berge-Kleber.

-      Det känns både hedrande och spännande att få detta uppdrag och jag ser fram emot att ta nästa steg i utvecklingen för SV Örebro län. Björn har under sin tid som avdelningschef både satt SV Örebro län och folkbildningen på kartan, och är själv en profil många känner igen. Därför är det både bra och viktigt att han är kvar i organisationen, säger Fredrik Wallin.

Fredrik Wallin började hos SV Örebro län 2013 och har främst arbetat med verksamhetsutveckling. Han har sedan 2016 varit enhetschef och tillsammans med Björn Brunnberg haft det övergripande ansvaret för verksamhetsutvecklingen på avdelningen.

-      Jag har varit verksam inom studieförbundsvärlden i drygt 30 år och folkbildningen känns mer aktuell nu än någonsin. Det finns utmaningar i samhället att anta som vi har möjlighet och vill jobba med och stötta. Vi vill att fler får ta del av folkbildningen och kraften i den, fortsätter Fredrik Wallin.

Björn Brunnberg tog över som avdelningschef 2008 och har varit en viktig drivkraft i de stora förändringar som skett på avdelningen sedan dess. Ökad verksamhet, större personalstyrka och flera stora samhällsprojekt är del av den utveckling som varit.

-      Det har hänt mycket under dessa år och det har varit en
fantastisk tid som varit lärorik och utvecklande. Vi har
exempelvis varit en drivande kraft inom asylfrågan,
berättar Björn Brunnberg.

-      Jag fyllde 65 år förra sommaren och har känt en period att det vore skönt att trappa ner något. Därför känns det passande att Fredrik tar över som avdelningschef och att jag kan fortsätta i en ny roll här på SV Örebro län, avslutar Björn.

KONTAKT
Fredrik Wallin
Avdelningchef
fredrik.wallin@sv.se
076-100 05 12

fredrik-wallin.png