Tillbaka

Frigörande dans online!

Gunilla Liljerås berättar att hon utbildade sig till frigörande dansinspiratör 2019 och sedan dess har hon hållt i frigörande dans. En dans som sker helt utan koreografi eller krav på förkunskap, man deltar helt utifrån sina egna förutsättningar. Men när corona och covid -19 slog till stoppades all dans som Gunilla arrangerade inomhus. 

Corona, ett virus som snabbt drabbade hela världens invånare och som har förändrat hur vi ser på tillvaron och hur vi lever våra liv. När Gunillas dans stoppades bestämde hons sig för att ta dansen online istället.

– Jag tänkte att jag skulle kunna sända dans digitalt istället. Men jag fick inte till ljudet något vidare och då tog jag kontakt med SV för att höra om vi kunde samarbeta. Och efter många tappra och tålamodsprövande stunder tillsammans med verksamhetsutvecklaren Ibrahim kunde vi bjuda in till en digital kurs i frigörande dans. Ibrahim gjorde ett bra jobb, berättar Gunilla. 

Kravlös dans utan prestation och värderingar

Den frigörande dansen är kravlös utan krav på prestation och värderingar. Alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar och man väljer själv hur man vill dansa. Dansen går ut på att man följer musikens rytmer och lyssnar inåt för att följa kroppens impulser. Att inspirera människor och ge dem möjlighet att upptäcka glädjen i frigörande dans är det som motivear Gunilla. 

– Mitt mål med kurserna är att dela med mig och inspirera någon mer till att upptäcka den här typen av dans då den har gett mig personligen så mycket. Det är bra motion för både kropp och själ, man kan öka sin självkännedom och minska stressnivån i kroppen, fortsätter Gunilla. 

– Jag är så tacksam över att jag har fått möjlighet att erbjuda den här kursen och att jag har fått upptäcka SV som jag tycker verkar  vara ett fantastiskt fint studieförbund med ett stort utbud av kurser, avslutar Gunilla. 

VÄLKOMMEN ATT DANSA MED GUNILLA
Efter en lyckad vår med frigörande dans online erbjuder vi nu två nya kurser då du får möjlighet att dansa loss tillsammans med Gunilla.

TILL ANMÄLAN