INFLYTANDE I RÄTTSPSYKIATRIN

Personer som vårdas inom rättspsykiatrin är en utsatt grupp som ofta saknar insyn, delaktighet och inflytande över sin egen vård. Arbete görs på landets rättspsykiatriska kliniker för att involvera patienterna, men det finns utvecklingspotential för att öka brukarinflytandet.

SV – EN SAMVERKANDE AKTÖR

Sedan april 2020 bedriver NSPH (Nationell samverkan psykisk hälsa) ett treårigt Arvsfondsprojekt i vilket Studieförbundet Vuxenskolan är en samverkande aktör. Samverkan sker även med Sveriges kommuner och regioner samt rättspsykiatriska kliniker i Växjö, Stockholm, Katrineholm, Örebro, Säter och Vadstena.

ÖKAT BRUKARINFLYTANDE

Projektets mål är att öka brukarinflytandet för patienter och anhöriga i rättspsykiatrin. Besök gärna NSPH:s hemsida för att läsa mer om projektet. Där kan du ta del av rapporter och krönikor, podavsnitt och projektets olika delar och inbjudningar. 

STUDIECIRKEL: DIN EGENMAKT, ÖREBRO

Under våren 2021 planeras studiecirklar i Din egenmakt på olika platser i Sverige, Örebro är en av dessa. Cirklarna vänder sig till dig med erfarenhet av rättspsykiatri.

Vill du hitta din egen styrka och sätt att gå vidare i livet? Vill du känna dig trygg, våga drömma och försöka förverkliga de idéer du har och har haft i livet? Har du vårdats inom rättspsykiatrin och vill fundera på dessa frågor tillsammans med andra med liknande erfarenheter?

NÄR
10 träffar under våren 2021 (information om exakta datum kommer)

VAR
Örebro (information kommer om exakt plats)

HUR
Kostnadsfritt (studiematerial och fika ingår)

OBS!

Skicka din intresseanmälan till: rattspsykiatri@nsph.se 

MER INFORMATION