Tillbaka

Inspirationsföreläsning om sparande och pension 3/2

Är det äntligen dags att ta tag i sparandet eller börja lära sig mer om fonder och aktier samt hur detta fungerar? Då ska du går på Aktiespararnas inspirationsföreläsning 3 februari.

Tid: Onsdagen den 3 februari, kl 18.00 - 19.30
Plats: Örebro Universitet, Hörsal 3 i Långhuset, Fakultetsgatan 1, Örebro

Aktiespararna Örebro/Sydnärke och kringliggande lokalavdelningar bjuder nu in till ytterligare en inspirationsföreläsning där du som nybörjare, oavsett ålder, får chansen att ta ett första steg mot just ditt sparande.

OBS! Du måste göra Din anmälan – via angiven hemsida eller Facebooksida, se nedan.

Inspirationsföreläsning Spar & Pension

- Föreläsningen är på 1-1,5 timme. Vi informerar om och går igenom hur man med små och enkla medel kan förbättra förutsättningarna för sitt framtida sparande. Vi kommer även beröra och reda ut vad en fond är och hur den fungerar? Vad innebär förvaltningsavgift?

- Vilken information finns i det oranga pensionskuvertet och mycket mer?

- Det är även viktigt att veta hur man går till väga för att komma igång. Därför kompletteras föreläsningen med en enkel genomgång i Aktiespararnas egna Aktieinvest. Där kan man exempelvis spara i fonder och aktier samt månadsspara i andelsordrar.

- Kvällen avslutas med lite frukt samt möjlighet till dialog.

Inspirationsföreläsningen Spar och Pension, som är del 1 i denna satsning, är gratis och riktar sig primärt till Dig som vill börja från början och spara, placera samt lära sig grunderna i ett långsiktigt och förhoppningsvis lönsamt sparande.

Fondskolan, som är del 2 i denna satsning riktar sig till Dig som är intresserad av fortsatt information och utbildning. Under två helkvällar i mars går vi in närmare på fonder och pension. Vi ser stor nytta i att kursdeltagarna själva får prova hur man går tillväga för att välja en fond och förstå sig på premiepensionssystemet. Därför får deltagarna chansen att interagera under utbildningens gång och med praktiska exempel utvärdera olika fonder samt val i premiepensionen.

Denna kurs är gratis för medlemmar i Aktiespararna och för övriga kostar den 595 kr.

OBS! Väljer man att bli medlem i Aktiespararna för 595 kr får man gå kursen gratis.

Handledare är Göte Brunasso, tfn 073-6298545, mail: gotesaktier@gmail.com och Peder Eriksson, tfn 070-6300424, mail: peder.eriksson@lindesberg.se, som båda är gymnasielärare inom ekonomiområdet.

Utbildningssatsningen är ett samverkansprojekt mellan lokalavdelningarna Örebro/Sydnärke, Bergslagen, Karlskoga och Unga Aktiesparare och genomförs i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Under våren kommer även prisvärda fortsättningskurser i Örebro att annonseras för Aktiespararnas analysprogram "Hitta kursvinnare" och optionsstrategier.

Anmälan
Du kan ta del av ytterligare information och göra Din anmälan genom att klicka Dig in på hemsidan www.aktiespararna.se/orebrosydnarke eller vår Facebooksida: Aktiespararna Örebro/Sydnärke.

Välkommen!