Tillbaka

Inspirationskväll om bin och biodling

Välkommen till en inspirerande kväll om bin och deras värld med biodlaren Pierre Berhin. Lär dig mer om hur viktiga bin och andra pollineringsinsekter är för matproduktion, vad du kan göra för att gynna våra bin och hur du själv kan bli biodlare.

Tisdag 27 november
18:00-20:00
Laxå - Kunskapens Hus, Skolgatan 7
Anmäl dig till stefan.stromgren@sv.se eller ring 019-611 94 80
(Senast 23/11)

Pierre Berhin har varit biodlare i över tio år. Som liten imponerades Pierre när hans farfar fick hjälpa brandkåren med att fånga in en svärm bin mitt i stan. Det är dock först på äldre dar som Pierre själv har tagit steget och blivit biodlare. Efter att ha blivit inbjuden till ett biodlaremöte fick han sitt första bisamhälle.

-        Mina bin är till stor glädje för mig. Jag tycker att binas liv och organisation är fascinerande. Honungen gör mig även populär hos barnbarnen, berättar Pierre.

Studieförbundet Vuxenskolan Örebro läns projekt Allemansrätten för nya äventyrare syftar till att använda människors äventyrslust och nyfikenhet för att inspirera till aktiviteter i naturen – med fokus på svensk natur och allemansrätten. Projektet finansieras av Fonden för integrationsfrämjande åtgärder, Laxå kommun.

Bildkälla: Pixabay.com

Logotyp SV och Laxå kommun