Tillbaka

Internationella bipolärdagen 30 mars 2022

Onsdag den 30 mars är det internationella biopolärdagen, vilket vi uppmärksammar genom att erbjuda kostnadsfria föreläsningar tillsammans med Föreningen Balans Örebro län och Nationell samverkan för psykisk hälsa, NSPH. Föreläsningarna äger rum i Wilandersalen på Universitetssjukhuset i Örebro, ingen anmälan krävs. 

På SV Örebro län har vi som mål att utveckla samverkan med olika aktörer för att nå fler individer i länet kring hälsofrämjande aktiviteter. Det är ett ständigt pågående arbete och det är fantastiskt att se vad vi kan åstadkomma när vi går samman kring ett gemensamt arrangemang. 

maria-ostby.jpg

Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV, berättar att hon verkligen märker att föreningar, organisationer och även privatpersoner har börjat komma igång i takt med att pandemins restriktioner har lättat och pandemin har gjort sig allt mindre påtaglig. 

– Det känns så roligt att vi får mötas igen och att föreningarna har fått ny kraft efter pandemin. Äntligen har vi möjlighet att arrangera ett arrangemang där fler representanter och besökare kan mötas fysiskt. Jag ser verkligen fram emot föreläsningarna på sjukhuset, säger Maria.

Föreläsningar på Internationella bipolärdagen

I anslutning till föreläsningarna kommer du att kunna möta olika föreningar som arbetar för psykisk hälsa i Örebro län. Om du inte kan komma till universitetssjukhuset på kvällen, finns möjligheten att träffa representanter från föreningarna under dagtid på Örebro universitet. 

18.00 AFFEKTIVMOTTAGNINGEN
Vi får lyssna till olika företrädare från affektivmottagningen. 

19.15 BIPOLÄR SJUKDOM OCH ETT GOTT LIV
Eric Löfbom delar med sig av sina erfarenheter av att leva med diagnosen bipolär sjukdom. Eric har vid flera tillfällen medverkat i media för att sprida kunskap och bidra till ökad förståelse kring psykisk ohälsa. 

Fri entré
Ingen anmälan
Plats: 
Wilandersalen, Universitetssjukhuset Örebro