Tillbaka

Jämställt företagande – för jämställdhet inom lantbruket

Skärmavbild 2024-01-10 kl. 12.54.05.pngJämställt företagande i samverkan” är ett projekt som består av fyra digitala kurser som ska stötta lantbrukare inom områden som är viktiga för att stärka jämställdheten inom branschen. Projektet ägs av Studieförbundet Vuxenskolan i samverkan med LRF och finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. I projektet samverkar 12 SV-avdelningar (varav vi är en av dem) och 3 LRF-regioner. 

Totalt genomförs fyra moduler med sex kursomgångar per modul under 2023-2024. Den första kursen startade i mars 2023 och handlade om ägarskifte och i oktober genomfördes den andra modulen om ledarskap. Under 2024 genomförs modul 3 och 4 som handlar om ekonomi, försäkring och juridik samt arbetsfördelning och drift. 

Kursmodulerna består av föreläsningar, workshops och gruppdiskussioner där deltagarna får utbyta erfarenheter och skapa nätverk med andra företagare. Alla kurser ges på distans och är kostnadsfria. 

Intresset har varit stort och till första modulen hade vi över 200 deltagare från hela landet. Från Örebro län har vi haft ett 20-tal deltagare i de två modulerna.

aaa.jpg