Tillbaka

KIMS FÄRGGLADA GÄNG – en färgsprakande succé!

Under hösten 2018 och våren 2019 har brukare och personal på Laxå Dagcenter skapat färgsprakande konst under ledning av Laxåkonstnären och cirkelledaren Kim Fagergren. Konstverken resulterade i en utställning och den 12 februari var det vernissage i hörsalen på Laxå bibliotek. Utställningen är ett samarbete mellan Laxå Dagcenter och SV Örebro län.

Vid 13 tillfällen under hösten 2018 och med fortsättning nu på våren 2019 har brukare och personal på Laxå Dagcenter skapat en stor mängd konstverk under ledning av Laxåkonstnären och cirkelledaren Kim Fagergren.  Med olika teman som utgångspunkt har deltagarna skapat med färg och fantasi. De har tolkat fritt i färg och använt olika metoder och verktyg för att skapa sina konstverk. Visste du till exempel att man kan använda tejp och ballonger för att få fram mönster och strukturer?

I tisdags den 12 februari var det dags för vernissage och på plats fanns givetvis konstnären själv, Kim Fagergren, och Susanne Hellberg från Laxå Dagcenter. Susanne berättar att hon inspirerades av TV-programmet Lerins lärljungar och att det har bidragit till den här väldigt uppskattade verksamhetsformen – som nu resulterat i en konstutställning.

Fredrik Wallin, enhetschef för verksamhetsutveckling vid SV Örebro län, var också på plats och han berättar att det lyckade samarbetet uppstod efter kontakt med Tomas Dahlberg, kulturchef I Laxå kommun, och Susanne.

Vernissagen lockade många besökare

Vernissagen var otroligt lyckad och cirka 140 personer kom för att beundra färgexplotionen av konst på väggarna i Hörsalen på Laxå bibliotek.

Kim Fagergren, konstnär och cirkelledare Laxå– Succé!! Vilken dag, cirka 140 personer kom på vernissagen, även P4 Örebro Sveriges Radio som direktsände, NA och fler tidningar som ville se vad deltagarna på daglig verksamhet skapat, berättar Laxåkonstnären och cirkelledaren Kim.

Enligt Kim är det roligaste med verksamheten på Laxå Dagcenter att se deltagarnas glädje och den fantastiska energin i gruppen.

– Roligast är att se dem bli glada, energin i gruppen, alla färger vi jobbar med, stämningen och att se alla färdiga resultat. Det som motiverar mig är glädjen av att skapa tillsammans, att förmedla känslor från sitt inre. Det finns massor av glädje och styrka i att våga prova nya saker, att utmana sig lite genom konsten, avslutar Kim.

Längst ner på sidan kan du se bilder från utställningen, foto: Kim


 

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR TILL 8 MARS, HÖRSALEN I LAXÅ BIBLIOTEK
Måndag 12–19 Varmt välkommen att besöka utställningen!
   
Tisdag 12–19  I MEDIA
   Kims färgglada gäng ställer ut i Laxå
Onsdag 10–15  Sydnärkenytt, 13 februari 2019
   
Torsdag 12–17  Vernissage med Kims färgglada gäng
   Nerikes Allehanda, 12 februari 2019
Fredag 10–15  
  Radioinslag från vernissagen
  Sveriges radio P4 Örebro

Det lyckade samarbetet med Kim och Laxå Dagcenter har även resulterat i vår studiecirkel Abstrakt äventyr som riktar sig till personer som vill skapa med färg och glädje.