Tillbaka

Kommunen önskade digitalt föredrag under Seniorveckan

Under vår årliga föreningsvecka Vecka 36 arrangerade vi digitala föredrag med flera samverkande föreingar inom funktionsrätt. Detta uppmärksammades av Karlskoga kommun som önskade ett liknande tillfälle, vilket vi självklart ville genomföra.

Liliana Cortes Insignares, aktivitetssamordnare på Socialförvaltningen i Karlskoga kommun, vände sig till oss med en önskan om ett digitalt samtal som en aktivitet under Seniorveckan. 

En förfrågan som ligger helt i linje med våra tankar om hur vi kan verka för att stärka föreningarnas möjlighet att nå ut med information om deras arbete. Samtidigt som vi kan bidra till att länskommunerna får ett större utbud av arrangemang som gynnar kommunens invånare och deras hälsa. 

maria-ostby.jpg– Det kändes väldigt gott när jag nåddes av deras förfrågan. Det bekräftar att arbetet med Vecka 36, som vi nu har genomfört fem år i rad, börjar ge den effekt som vi har önskat. Att nå ut med vårt och samverkande föreningars arbete för en god folkhälsa och ett aktivt föreningsliv, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län. 

I BILD: MARIA ÖSTBY, VERKSAMHETSUVECKLARE SV ÖREBRO LÄN.


Osteoporosföreningen gillade idén

Osteoporosföreningen Örebro län var en av de föreningar som deltog under Vecka 36 och de ville gärna ställa upp på en digital träff tillsammans med oss och Karlskoga kommun.

TORSDAG DEN 7 OKTOBER kopplade 20 personer upp sig via skärm för att lyssna till ett samtal mellan Britt Magnusson, ordförande i föreningen, och Maria från SV. De som deltog fick lära sig mer om osteoporos (benskörhet) och lyssna till hur föreningen arbetar. Det fanns även möjlighet att ställa frågor. 

 • Hur ställer man en diagnos?
 • Hur ser behandlingen ut?
 • Vad kan man göra i förebyggande syfte?

Ett uppskattat tillfälle

Maria berättar att föreningen uppskattade möjligheten att nå ut i länet. Dialogen med Karlskoga kommun fortsätter för att vi ska kunna erbjuda fler liknande arrangemang, digitalt och/eller fysiskt.

– Det är fantastiskt roligt och energigivande att samverka på det här sättet och att få möjliggöra kontakt mellan människor. Det digitala har öppnat upp nya arbetssätt och jag är glad att flera föreningar har velat vara med oss i den här utvecklingen. Det gör skillnad både för föreningen och de som får ta del av deras värdefulla engagemang, avslutar Maria.  

 

Relaterade artiklar

 • Föreningsutveckling

  Vi samarbetar med över 150 föreningar och erbjuder stöd genom utbildning, inspiration och gemensamma aktiviteter.

  Läs mer
 • Folkhälsa

  Vi erbjuder verksamhet inom anhörigstöd och arbetar för att motverka ofrivillig ensamhet och främja livslångt lärande.

  Läs mer
 • Vecka 36: föreningsvecka inom...

  En årligt återkommande föreningsvecka inom funktionsrätt. Veckan syftar till ökad kunskap, förståelse och nya möten.

  Läs mer