Tillbaka

KransIngela lockade till kreativitet för tredje året i rad

Det börjar bli tradition, kransbindning med Kransingela. Den 8 november var det dags för tredje året i rad. Vi samlades i Ingelas charmiga orangeri för att skapa vackra kransar med material från Ingelas skog. 

Hållbarhet, återbruk och naturliga material. Det är sådant som KransIngela har koll på, och delade med sig av till sex deltagare och verksamhetsutvecklare Pernilla Löfquist Wedin som medverkade under kransbindningen. Orangeriet har skogen som närmsta granne och det är riktigt mörkt ute vid den här tiden på året. Men när man närmar sig Ingelas upplysta orangeri sprider sig inget annat än mys i kroppen.

– Ingelas orangeri är otroligt charmigt! Jag kan inte komma på en mer inspirerande plats att vara på för att skapa kransar med material direkt från skogen, säger Pernilla. 

Först fika – sen tips och trix för kransbindning

Kvällen började med fikastund med kaffe/te, smörgåsar och läckra kakor som Ingela själv hade bakat. Efter att ha laddat upp energin delade Ingela med sig av sina bästa tips och trix för att lyckas med kransen.

Ingela hade förberett stora korgar med gran, tall och enris och doften av skog spred sig i orangeriet. Det fanns även vackra blommor och en del extra prydnader för den som ville lägga till en personlig touch.

Delad kreativ glädje

Efter några timmars kreativt skapande avslutades kvällen med glada skratt och nöjda leenden när deltagarna lämnade orangeriet med vackra kransar och några små extra pyssel.

– Det blev en mysig och trevlig stund där deltagarna fick ta del av Ingelas tips och trix, och dela skapandet tillsammans med likasinnade. Det känns fint att det är ett uppskattat inslag under hösten, som jag hoppas kommer igen nästa år, säger Pernilla. Varför kransbindning?
Kransbindningen är en del av vår allmänmarknad som ger människor möjlighet att utvecklas tillsammans med andra inom ett visst intresse.I BILD: KransIngela iklädd svarta kläder, orange mössa och vantar, står i sitt orangeri och väljer material till sin krans.