Tillbaka

Kultur- och föreningskalaset 2023: Vi finns där det händer och är engagerade i kultur- och föreningsliv!

13 maj arrangerades Kultur- och föreningskalaset i Karlskoga. Ett årligt återkommande arrangemang med aktiviteter både i Nobelhallen och på Bofors stationsområde. Huvudarrangör är Karlskoga kommun och Möckelnföreningarna som sammankallar studieförbund, föreningar, och organisationer för att samlas och visa upp sin verksamhet.

SV och våra föreningar har varit en del av kulturkalaset sedan starten och så även i år! Solen sken från en klarblå himmel och verksamhetsutvecklarna Maria och Jonas var på plats för att möta människor i olika åldrar som kommit för att träffa föreningar, lyssna till musikuppträdanden och köpa plantor vid plantmarknaden. Under dagen kunde besökarna även gå guidade turer vid Tuggenområdet signerade Bofors Luftvärnsförening.

– Vi finns där det händer och är engagerade i kultur- och föreningsliv! Det här är ett sätt att visa det breda kulturlivet som finns i Karlskoga och skapa en fin familjedag med olika aktiviteter. Det är alltid lika roligt och trevligt, säger Jonas. 

Vad gjorde SV?

SV Örebro län var på plats både som utställare med våra representanter Maria och Jonas som berättade om vår och våra samverkande föreningars verksamhet. Vi bidrog även med tekniskt stöd vid del lilla scenen  där bland annat "Gladitonerna" (en musikgrupp som spelar hos SV) bjöd på musik och sång.

– Vi hade med oss information om anhöriggrupper vid psykisk ohälsa, biodling, nya studiecirklar för dig över 65 år, Glaukomföreningen Örebro län, Pennysound (vår musikstudio) och mycket mer, avslutar Maria.