Tillbaka

Må Bra-träffar med Nathali

Må bra–träffarna fungerar som mötesplats med utrymme för att samtala, reflektera och ställa frågor kring områden som sömn, mat, avslappning, vardagsmotion, vardagsekonomi och relationer. Träffarna bjuder på möjligheten att testa exempelvis avslappningsövningar, olika rörelser för att stärka balans och kropp samt smaka olika alternativa mellanmål.

Under åtta tillfällen har gruppen träffats under hösten, och studiecirkeln är en del i SV Örebro län satsning inom området folkhälsa med fokus på hälsa för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Det har varit ett uppskattat koncept som har för avsikt att fortsätta under 2020.

INTERVJU MED NATHALI, CIRKELLEDARE FÖR MÅ BRA-TRÄFFAR
-     Hej! Jag heter Nathali och är cirkelledare för Må Bra-träffarna, och det här är första gången som jag är cirkelledare här på SV Örebro län. Jag bor i Örebro och gillar att bugga! 

Vad gör ni på träffarna och vad är det roligaste med att vara ledare?
-      På träffarna pratar vi om hur man kan må bra på olika sätt, där alla i gruppen bidrar på sitt sätt. Vi har bland annat pratat om vila, återhämtning, kost och motion. Att få träffa alla härliga deltagare är det bästa med att vara ledare, och att få se deras utbyte av kunskap och social samvaro.