Tillbaka

Magnus Einarssons konstutställning Vad tycker du?

Den 8 maj hade vi på SV Örebro län det stora nöjet att vara bjudna på vernissage i Wadköpingsrummet, Wadköping. Det var vår skickliga och omtyckta kursledare Magnus Einarsson som ställde ut sina akvarelltavlor vid en utställning han kallade Vad tycker du?

Gassande sol, blå himmel, grönskande träd och konstvernissage i kultursköna Wadköping – ett vinnande recept för en bättre torsdag. För att göra det hela ännu bättre ackompanjerades utställningen av Tobias Eriksson, musiker och administratör vid SV Örebro län. Tobias egenkomponerade musik är innerlig, lidelsefull och vacker. Ett fantastiskt komplement till Magnus konstutställning.

Lär dig att måla med akvarell, anmäl dig till höstens kurser redan idag!

Vad tycker du?
Konstutställningen som var inspirerad av naturen och staden vittnade om Magnus otroliga talang och skicklighet. Med penseln som redskap har Magnus skapat konst som fångade oss alla. För den som är bekant med Örebro var det många välbekanta stadsbilder som prydde väggarna.

– Jag inspireras av naturen och staden. Jag försöker hitta motiv överallt, gärna där andra inte tittar. Det kan vara en vinkel, ett ljus eller en skugga, berättar Magnus.

Magnus ville inte bara att utställningen skulle vara tilltalande för ögat, han ville även att den skulle få oss att börja fundera. Utspritt i utställningslokalen fanns därför frågor i anslutning till tavlorna som syftade till att uppmana oss besökare till tankar och funderingar.

Reportaget fortsätter efter film och bilder…

Vad tycker du? Utställning i Wadköping, 8–14 maj.

Järntorget i Örebro, Magnus Einarsson
Järntorget i Örebro, Magnus Einarsson

Karlslund, Örebro, Magnus Einarsson
Karlslund, Örebro, Magnus Einarsson

Kullerstensgata, Wadköping, Örebro – Magnus Einarsson
Kullerstensgata i Wadköping, Örebro, Magnus Einarsson

Nu kanske du vill veta när Magnus
konstnärsintresse föddes och vad det är som driver honom?

Magnus har varit kursledare på SV Örebro län ända sedan 2010 och år efter år har han fyllt sina kurser med deltagare som velat ta del av hans kunskap. Men Magnus egna konstnärsresa började mycket tidigare än så och sträcker sig hela vägen tillbaka till hans barndomsår i Reykjavík, Island.

– En dag när jag var 10 år gick jag på stan i Reykjavík tillsammans med mina morföräldrar. Jag fick ströva fritt för en stund och då såg jag en massa finklädda människor gå in i en lokal. En man, som visade sig vara Jóhannes Sveinsson Kjarval – en av Islands mest folkkära konstnärer, ropade dit mig. Han hade konstutställning, där och då föddes mitt intresse, berättar Magnus.

Magnus närmar sig ett 10-årsjubileum som cirkelledare på SV Örebro län. Trots de många åren ser han det fortfarande som ett otroligt givande och utmanande uppdrag.

– Jag har en otrolig glädje av att se utvecklingen hos mina deltagare. Och det är just utvecklingen som är utmanande då många deltagare har gått hos mig i många år. Jag har trogna deltagare som har varit hos mig i 18 år! Och det är både utmanande och roligt; att vi kan utvecklas tillsammans efter så lång tid, säger Magnus.

Så, den stora frågan, kan alla lära sig att måla, även du?
Om du är sugen på att lära dig att hantera en pensel och att förvandla blanka blad till konst så har vi goda nyheter.

– Alla kan lära sig att måla, om intresset finns och om man inte tänker att det ska bli likadant som alla andras, avslutar Magnus glatt.

Lär dig att måla med akvarell, anmäl dig till höstens kurser redan idag!