Tillbaka

Minns du 50- och 60-talet? Skicka in dina minnen till oss!

Under höstterminen 2019 erbjöd vi en föreläsning om Hasse och Tage och en fördjupad tematräff/föreläsnig Minns du 50-60-talet. Båda var två mycket uppskattade inslag som engagerade hela 1 649 seniorer som ville glädjas, minnas och lära tillsammans. Vi vill självklart fortsätta att glädjas tillsammans och nu efterlyser vi dina minnen från 50- och 60-talet.

Emma Andersson som höll i föreläsningarna efterlyser just nu dina minnen från 50- och 60-talet. Du kan välja att dela ett minne fritt som du minns särskilt väl, eller om du vill skriva om ett givet tema så har vi olika förslag för att hjälpa minnena igång. Du bestämmer själv vad du vill berätta och hur mycket.

– Tanken är att ett urval av de minnen som vi får in kommer att sättas in i en föreläsning om 50-60-talet, varvat med musik från den tiden. Sen kommer jag att åka runt och köra denna föreläsning utomhus, kanske just hos dig. Vi kommer även att sprida ett urval av minnen via SV Örebro läns olika kanaler, berättar Emma.

Förslag på ämnen: 

  • min första kärlek

  • en händelse jag aldrig glömmer

  • en resa

  • ett konsert/dans/teaterföreställning/sportevenemang jag sett

  • ett hus som jag tyckte om

  • min mormor/farmor, morfar/farfar eller annan släkting

Skicka in dina minnen

Emma samlar in minnen via mejl, men om du hellre vill berätta muntligt får du gärna spela in och skicka en ljudfil till henne. Skriv i mejlet om du vill vara anonym, det går självklart bra. Du väljer själv vad du vill berätta och hur långt ditt minne ska vara.

– Jag hoppas att du kommer på något som du skulle vilja dela med mig och andra. Tillsammans bevarar vi de minnen vi har från 50- och 60-talet och väcker nostalgi, glädje och gemenskap. Jag ser fram emot att läsa just ditt minne. Tack på förhand, hälsar Emma entusiastiskt.

Emma Andersson

Föreläsare, cirkelledare och kontaktperson
emma.ea.andersson@sv.se

 


Föreläsningarna är en del i projektet God dag God dag finansieras av Socialstyrelsen och syftar till att främja social gemenskap bland seniorer i Örebro län.

Bildkälla: pixabay.com