Tillbaka

Monica Andersson: "Allt ska vara lustfyllt, man blir så mycket bättre om man får skratta lite!"

Säg hej till Monica Andersson, SV Örebro läns nya cirkelledare inom dans, sång och kreativa uttryck. Ett sprudlande energiknippe från Västergötland som möter alla med ett stort leende och en inställning om att våga testa nya saker! 

Den där gamla klyschan ”Det var ödet” stämmer bra in på Monica och hennes resa från Västergötland till Örebro. Det är som hämtat ur en romantisk film; En motorcykel glider in på tomten, det knackar på dörren och där står hennes första ungdomskärlek. Gnistan fanns kvar och nu har även Monica blivit Örebroare.

"DET VAR ÖDET"

Monica har många strängar på sin lyra: ”Folk får svängas med i mina knasiga upptåg”

Hon är artist och skriver gärna egna låtar som tar med lyssnaren på en resa genom livets alla känslor, hon leder körer, dansar och spelar teater. Att jobba med människor har följt Monica genom livet. Det spelar ingen roll vem hon möter, alla får svepas med hennes kreativa värld.

– Folk får svängas med i mina knasiga upptåg. När hade dagbarn gjorde vi små musikaler och uppsättningar, och i mitt jobb som aktivitetsledare i Tibro fick jag använda min kreativitet för att sprida glädje till seniorerna på kommunens boenden. Där finns en cafeteria dit alla går för att äta, även de lokala politikerna och varje påsk visste de vad som väntade. Då målade jag deras kinder med rött läppstift när de stod i matkön, skrattar Monica.

"FOLK FÅR SVEPAS MED I MINA KNASIGA UPPTÅG"

MEN DET KOM EN BRYTPUNKT då Monica kände att tiden inte räckte till. När hon fick tacka nej till spelningar och annat lustfyllt var det dags att våga satsa på musiken.

– Det föll sig inte så bra rent tidsmässigt. Jag bestämde mig för att satsa på musiken 2019/2020, och så kom pandemin. Men det gav mig tid att skriva egen musik och hitta min nya väg. Som ju också tog mig till Örebro och SV, berättar Monica.

– Jag ringde till SV för att höra om ni hade några uppdrag för mig som artist och i samtal med Pernilla Löfquist Wedin, verksamhetsutvecklare, kom vi in på mitt intresse för dans. Snart hade vi dragit i gång Linedance för seniorer och daglediga och sen har det fortsatt i en rasande fart!

Linedance, körer, DansVariation, Afasihuset, folkhälsoprojekt…

LISTAN KAN GÖRAS LÅNG! Sedan Monica började på SV Örebro län har hon snabbt lyckats fylla sin kalender med olika aktiviteter. Det är linedance för daglediga och seniorer, DansVariation för personer med funktionsnedsättning, aktiviteter på Afasihuset i Örebro och folkhälsofrämjande aktiviteter i Askersunds kommun.

– Jag vill visa människor att de kan mer än de tror, om de bara vågar testa. Jag tycker att allt ska vara lustfyllt, man blir så mycket bättre om man får skratta lite, avslutar Monica.

"ALLT SKA VARA LUSTFYLLT, MAN BLIR SÅ MYCKET BÄTTRE OM MAN FÅR SKRATTA LITE"