Lättläst version saknas
Tillbaka

Givande möten i storstaden

Under måndagen befann sig delar av avdelningen och projektet SV Kulturcollege i Stockholm för att delta i möten på både utbildnings- och socialdepartementet. Frågorna som berördes var SV Kulturcollege och dess framtid och SVs verksamhet med svenska och samhällskunskap på asylboenden.

SV hade på måndagen fått ett möte med gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic och politisk sakkunnig till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regner.

Mötet med Aida handlade mycket om den nya strategin "Vägar framåt" för unga som varken arbetar eller studerar och hur SV Kulturcollege kan verka inom den. SVs verksamhet med svenska från dag ett på asylboenden diskuterades också och Aida fick ta del av erfarenheter från vår sida och förslag på förbättringar.

Under eftermiddagen var det dags för möte med Catharina Piazzolla, politisk sakkunnig för barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regner. Catharina fick ta del av hur vi jobbar inom och med projektet SV Kulturcollege och även asylverksamheten.

En spännande och viktig dag för avdelningen och inte minst för SV Kulturcollege och dess framtid.